Επιτελεία υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας παρενοχλούν πολίτες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σε καταγγελίες πολιτών για παρενόχλησή τους από επιτελεία υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρεται η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου. Οι παρενοχλήσεις είναι είτε τηλεφωνικές είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο πλαίσιο συνέντευξής της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Λοϊζίδου αποκαλύπτει ότι το Γραφείο της έχει λάβει περί τα 20 παράπονα και έχει εκδώσει οκτώ αποφάσεις με χρηματικές ποινές». Ερωτηθείσα αν υπάρχουν ακόμη παράπονα υπό διερεύνηση ανέφερε ότι “τρέχουν ακόμη τόσα” και εξέφρασε την ελπίδα ότι “θα κρατήσουμε τον αριθμό χαμηλό”.

Η κ. Λοϊζίδου αναγνωρίζει και κατανοεί την προσπάθεια των επιτελείων να προσελκύσουν ψηφοφόρους αλλά την ίδια στιγμή προειδοποιεί ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Aντιλαμβανόμενοι πλήρως τον πυρετό της προεκλογικής περιόδου και χωρίς να θέλουμε να πνίξουμε την προσπάθεια του κάθε εκλογικού επιτελείου, την ίδια ώρα θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί». Και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να σεβόμαστε περισσότερο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, που δεν είναι άλλα σε αυτή την περίπτωση από την παράνομη χρήση του τηλεφώνου τους και του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Ειδικά είμαστε πολύ πιο αυστηροί όταν εκφράζεται η θέληση του πολίτη να μην ενοχλείται και επαναλαμβάνεται η ενόχληση». Εκεί είμαστε πιο αυστηροί”.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα λέει ότι είναι η πρώτη φορά που τίθενται χρηματικές ποινές διευκρινίζοντας ότι με τις χρηματικές ποινές επιδιώκεται “να δοθεί το μήνυμα ότι θα πρέπει την ίδια ώρα που κάνουμε τη δουλειά μας να σεβόμαστε και τα δικαιώματα του άλλου”. Σε ερώτηση ποιο ήταν το πιο ψηλό χρηματικό πρόστιμο που επέβαλε, απαντάει “μέχρι 1.200 ευρώ για ένα παράπονο”, αναφέροντας ότι “κάθε παράπονο διερευνάται ξεχωριστά”.

Πέρα από την επιβολή προστίμων το Γραφείο της επεμβαίνει και πυροσβεστικά, όπως αναφέρει. “Δεν είναι αυτοσκοπός να διερευνηθεί παράπονο μέχρι τέλους και να επιβληθεί και τέτοια ποινή”, λέει, προσθέτοντας ότι «σκοπός είναι να σταματήσουν τα επιτελεία να ενοχλούν τον κόσμο».

Αυτό, ενημερώνει, «το κάνουμε και με ενδιάμεσες διαδικασίες». Όταν πολίτης δεν θέλει να καταχωρίσει παράπονο, το οποίο θα διερευνηθεί, αναφέρει, «επικοινωνούμε εμείς με τα επιτελεία και διαγράφουν τον αριθμό του, χωρίς να προχωρήσουμε με την πλήρη διερεύνηση», προσθέτοντας ότι «είναι και πιο άμεσο». Αλλά, διευκρινίζει, «ο πολίτης έχει δικαίωμα να καταχωρήσει κανονικό παράπονο, το οποίο θα τύχει πλήρους διερεύνησης».

* Απαντώντας σε ερώτηση για υπόθεση υποκλοπής μαζικών προσωπικών δεδομένων την οποία διερευνά, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει ότι «αυτή η υπόθεση χρονολογείται.. Το πρώτο παράπονο είχε τεθεί υπό την θητεία του τέως Επιτρόπου. Η υπόθεση αυτή, εξηγεί, «αφορά σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που λαμβάνουν διάφοροι συμπολίτες μας για πώληση λιστών και προσωπικών δεδομένων και δεδομένων νομικών προσώπων». Αυτή η υπόθεση, σημειώνει, «βγαίνει από τα όρια της Κύπρου, αφορά και σε άλλες χώρες».

Ενημερώνει την ίδια ώρα ότι «έχουμε επικοινωνήσει με το ηλεκτρονικό έγκλημα, διότι άπτεται και των αρμοδιοτήτων του ηλεκτρονικού εγκλήματος, της Αστυνομίας δηλαδή». Έχουμε, προσθέτει, «καταγγείλει αυτή την υπόθεση στην Ελληνική Αρχή Δεδομένων, διότι έχει και εκεί άκρες η υπόθεση και αντίστοιχα στο ηλεκτρονικό έγκλημα της Ελλάδας». Η υπόθεση, αναφέρει, «διερευνάται. Δεν έχουμε βρει άκρη μέχρι στιγμής. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο είναι πολύ σοβαρό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *