Εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο του Τζον Κατσιματίδη

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας 45χρονος εργαζόμενος διασώθηκε από έναν «περίκλειστο χώρο», αφού πρώτα έπεσε από ύψος αρκετών ποδιών κατά την διάρκεια εργασιών που γίνονταν σε εργοτάξιο ιδιοκτησίας του ομογενή επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis), στο Κόνι Αϊλαντ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Bklyner».

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στο κεφάλι, την πλάτη και τα πόδια, αφού έπεσε σε μια τρύπα που βρισκόταν στον πρώτο όροφο της νέας κατασκευής «Ocean Dreams», ενός 21οροφου κτιρίου μικτής χρήσης στη Λεωφόρο Surf Avenue 3514 (μεταξύ των οδών W35th και W36th) γύρω στις 9 το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου.

Τα συνεργία διάσωσης έσπευσαν στο εργοτάξιο, όπου εντόπισαν τον εργάτη να έχει εγκλωβιστεί σε μια τρύπα του πρώτου ορόφου. Οι πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας σκάλες κατάφεραν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον εργάτη σε μία πιο μικρή τρύπα, προτού τον τραβήξουν έξω και τον βάλουν στο ασθενοφόρο που περίμενε, ενόσω η σύζυγός του παρακολουθούσε την διαδικασία διάσωσης από κοντά. Στην συνέχεια διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο του Μπρούκλιν και η κατάστασή του κρίθηκε σταθερή από τους γιατρούς.

Αφού ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, το Τμήμα Επίβλεψης Κτιρίων (DOB) εξέδωσε «διαταγή παύσης των εργασιών», μέχρι να επισκευαστούν τα επικίνδυνα σημεία στον χώρο.

Σύμφωνα με το «DOB», ο εργαζόμενος καθάριζε τα θραύσματα στο ισόγειο του κτιρίου όταν έπεσε από ύψος 10 ποδιών μέσω τρύπας στο πάτωμα, και προσγειώθηκε στο υπόγειο. Ο εργαζόμενος φέρεται να μην είχε χάσει τις αισθήσεις του, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι επιθεωρητές του «DOB» διαπίστωσαν ότι γύρω από το άνοιγμα στο πάτωμα, από το οποίο έπεσε ο εργαζόμενος δεν υπήρχαν προστατευτικά και έτσι αναγκάστηκαν να προβούν σε παύση των εργασιών καθώς διαπίστωσαν και άλλες παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη ασφαλούς πρόσβασης στον χώρο για τους εργαζόμενους και το κοινό. Οι εργολάβοι πρέπει να επιλύσουν όλες τις παραβάσεις στο εργοτάξιο και αυτό να ελεγχθεί εκ νέου από τους επιθεωρητές, πριν ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available