«ΝΥΤ»: Ερευνες του εισαγγελέα και του δημάρχου ΝΥ για τα ταξί

(AP Photo/Mary Altaffer, FILE)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο ξεχωριστές έρευνες παραγγέλθηκαν την Δευτέρα από την Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης και τον δήμαρχο της πόλης αντίστοιχα, μετά τη μεγάλη έρευνα της εφημερίδας «New York Times», η οποία αποκάλυψε ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες κίτρινων ταξί εξαπατήθηκαν και συνεθλίβησαν από το βάρος χρεών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «ΝΥΤ», το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης ανέφερε την Δευτέρα ότι ξεκίνησε έρευνα για τις πάνω από μία δεκαετία πρακτικές δανειοδότησης, που άφησαν χιλιάδες μετανάστες οδηγούς ταξί με συντριπτικά χρέη.

Επίσης και ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο διέταξε μία ξεχωριστή έρευνα για τους χρηματιστές που βοήθησαν στον κανονισμό των δανείων.

Οι εξελίξεις σηματοδοτούν τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης απαντώντας έτσι σε μία κρίση που έχει κυκλώσει όλη την αγορά των κίτρινων ταξί. Και ήρθαν μία ημέρα μετά που η «New York Times» δημοσίευσε την έρευνα αποτελούμενη από δύο μέρη, αποκαλύπτοντας ότι μία χούφτα ηγετών της βιομηχανίας των ταξί παραφούσκωσε τεχνητά την τιμή της άδειας ταξί (medallion), με την οποία επιτρέπεται κάποιος να είναι ιδιοκτήτης.

Και το πώς αυτοί έκαναν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εκδίδοντας ριψοκίνδυνα δάνεια σε χαμηλοεισοδηματίες αγοραστές.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι επιθεωρητές σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης αγνόησαν προειδοποιητικά σημάδια και πως η πόλη τροφοδότησε τη φρενίτιδα πώλησης των αδειών και μάλιστα προωθώντας τες με διαφημίσεις, ότι είναι «καλύτερες από το Χρηματιστήριο».

Η τιμή της άδειας ανέβηκε πάνω από ένα εκατ. δολάρια πριν συντριβεί το 2014, αφήνοντας δανειολήπτες με χρέη και ελάχιστες ελπίδες να αποπληρωθούν. Πάνω από 9.590 ιδιοκτήτες ταξί πτώχευσαν, χιλιάδες παλεύουν και κάποιοι αυτοκτόνησαν.

Τα ευρήματα της έρευνας της «ΝΥΤ» προκάλεσαν σχόλια και από άλλους εκλεγμένους αξιωματούχους.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Τραπεζών, Κένεθ Ζεμπρόβσκι (Kenneth Zebrowski), Δημοκρατικός, είπε ότι θα συσταθεί ακρόαση για το θέμα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κόρεϊ Τζόνσον (Corey Johnson), είπε ότι ετοιμάζει νομοθεσία και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι σε Νέα Υόρκη και Αλμπανι κάλεσαν την κυβέρνηση να πιέσει τους δανειστές να απαλύνουν τους όρους των δανείων.

Η μεγαλύτερη απειλή για τους ηγέτες της αγοράς αυτής εμφανίζεται με την έρευνα της γενικής εισαγγελέως, Λετίσια Τζέιμς (Letitia James), η οποία θα επικεντρωθεί στο να βρει αν οι δανειστές έκαναν κάτι το παράνομο.

«Το γραφείο μας αρχίζει έρευνα στα ενοχλητικά δημοσιεύματα σχετικά με δανειοδότηση και επιχειρηματικές πρακτικές που μπορεί να προκάλεσαν την κρίση στις άδειες των ταξί», ανέφερε μία εκπρόσωπος του γραφείου σε δήλωση. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι σοβαροί και πρέπει να διερευνηθούν εξονυχιστικά».

Ο κυβερνήτης Αντριου Μ. Κουόμο είπε, μέσω εκπροσώπου, ότι στηρίζει την έρευνα. «Εάν κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις ή οι δανειστές έκαναν κάτι λάθος, αξίζουν να κρατηθούν πλήρως υπόλογοι».

Οι δανειστές δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχόλιο. Προηγουμένως είχαν αρνηθεί ότι έκαναν κάτι κακό, λέγοντας ότι οι ελεγκτές είχαν εγκρίνει όλες τις πρακτικές τους και κάποιοι δανειολήπτες είχαν πάρει άσχημες αποφάσεις και συσσώρευσαν υπερβολικό χρέος.

Δανειστές χρέωσαν την κρίση στην πόλη, που επέτρεψε σε εταιρείες όπως οι Uber και Lyft να εισέλθουν στην αγορά χωρίς ρυθμίσεις, και έτσι οδήγησαν στην απότομη πτώση της αξίας της άδειας ταξί.

Ο κ. Ντε Μπλάσιο είπε ότι η έρευνα του Δήμου θα επικεντρωθεί στους χρηματιστές που κανόνισαν τα δάνεια για τους οδηγούς και κάποιες φορές δάνεισαν χρήματα οι ίδιοι.

«Η 45ήμερη έρευνα θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει τους χρηματιστές που εκμεταλλεύτηκαν τους αγοραστές και παραπλάνησαν τις Αρχές της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του. «Η έρευνα θα θέσει αυστηρούς νέους κανόνες που θα εμποδίζουν τις πρακτικές χρηματιστών που βλάπτουν τους σκληρά εργαζόμενους οδηγούς».

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους επενδυτές ταξί στην πόλη δεν απάντησαν στα αιτήματα της εφημερίδας «ΝΥΤ» για σχόλιο.

Ο Bhairavi Desai, ιδρυτής της Συμμαχίας Εργαζομένων Ταξί (Taxi Workers Alliance), που εκπροσωπεί οδηγούς και ανεξάρτητους ιδιοκτήτες, δήλωσε ότι η πόλη δεν θα έπρεπε να διερευνήσει τις επιχειρηματικές πρακτικές επειδή ήταν συνεργός σε πολλές από αυτές.

Η κυβέρνηση ήδη έκλεισε ή συγχώνευσε μη κερδοσκοπικές χρηματιστηριακές ενώσεις που είχαν αναμειχθεί, λέγοντας ότι συμμετείχαν σε «ανασφαλείς και αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available