Ερωτηματικά για καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ του Πολάκη

Ο κ. Παύλος Πολάκης. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης.

ΑΘΗΝΑ. Ερωτήματα προκαλεί ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε πρόσφατα από την κρατική Attica Bank ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στο κυριακάτικο φύλλο της και το περιεχόμενό της το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Υπουργός με σχετική ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία επιτίθεται πάντως όχι μόνο κατά της εφημερίδας, αλλά κατά πάντων.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι ο Παύλος Πολάκης πήρε, πριν από μερικές μέρες, καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ («σπαστό», ένα ύψους 70.000 ευρώ και άλλο ένα 30.000 ευρώ), βάζοντας σε δεύτερη υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά. Κατά την εφημερίδα, το γεγονός πως το δάνειο δόθηκε από την κρατική Attica Bank προκαλεί ερωτήματα, όπως και οι ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής (σε βάθος 15ετίας).

Σχεδόν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (όπως είναι γνωστό οι κυριακάτικες αθηναϊκές εφημερίδες κυκλοφορούν νωρίτερα και το θέμα είχε γίνει γνωστό) ο Παύλος Πολάκης με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook απάντησε.

Με ύφος οργισμένο, επιβεβαιώνει ότι πήρε το δάνειο, τονίζει ότι η αξία του σπιτιού που έβαλε υποθήκη υπερκαλύπτει την αξία του δανεισμού και σημειώνει πως δανείστηκε για να καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες «του οικογενειακού και πολιτικού του βίου».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτίθεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που έφερε στο φως την υπόθεση, αλλά επιβεβαιώνει πως πήρε το δάνειο, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου, όπως αναφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι ως χειρουργός-εντατικολόγος έβγαζε τα «διπλάσια και τριπλάσια» εισοδήματα από ότ,ι σήμερα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αξιοπερίεργο πώς ένας γιατρός σε κρατικό νοσοκομείο μπορεί να βγάζει 14.000 ή 21.000 ευρώ το μήνα (όπως ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του), αν υπολογιστεί ότι σήμερα έχει εισόδημα, ως βουλευτής περίπου 7.000 ευρώ.

«Οσο και αν σας πονάει, ναι, μόνος μου και όλοι σας… γιατί εγώ είμαι καθαρός και εσείς βρώμικοι… Γι’ αυτό σας έχω!», καταλήγει ο κ. Πολάκης, χρησιμοποιώντας την προσφιλή του έκφραση.
Η απάντηση της εφημερίδας ήρθε με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της. Το «Πρώτο Θέμα» τονίζει πως ο Παύλος Πολάκης κατάφερε αυτό που ούτε διανοούνται οι πολίτες και τον κατηγορεί πως «η απάντηση είναι ‘δάκρυα και αίμα’. Αφού δεν έχει κανένα στοιχείο να διαψεύσει το ρεπορτάζ καταφεύγει στην ‘αυτο-λύπηση’. Για το πόσο δύσκολη είναι η οικονομική του κατάσταση με τα 7.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα ως υπουργός και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα».

«Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά», τονίζεται στην απάντηση της εφημερίδας. Η οποία καταλήγει: «Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και ‘ΠΟΥΣΤΕ’, κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις Εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available