Εστειλε μήνυμα…

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου ταράχτηκαν μάλλον απρόσμενα με την ρήξη που επήλθε στις σχέσεις του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με την ΑΕΚ και στη συνέχεια με την απόφαση του ποδοσφαιριστή να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για μια μεταγραφική υπόθεση που εξιτάρει τους φιλάθλους καθώς έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ελκυστική. Με την τροπή που πήραν τα πράγματα νικητές από αυτή την ιστορία, βγαίνουν οι Πειραιώτες που έδειξαν ότι έχουν τα αντανακλαστικά και κυρίως την θέληση να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να επανέλθουν το συντομότερο δυνατόν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η απόκτηση του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από την στιγμή μάλιστα που ο παίκτης αυτός είναι και Ελληνας το κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι διπλό δεδομένου ότι θέλει να «χτίσει» ενόψει της νέας περιόδου μια ομάδα που θα βασίζεται στο ελληνικό στοιχείο και δεν θα εξαρτάται από τα… κέφια του κάθε ακριβοπληρωμένου ξένου άσου.

Ο Χριστοδουλόπουλoς εκτός από το ταλέντο διαθέτει και την εμπειρία για να βοηθήσει ουσιαστικά τους «ερυθρόλευκους» σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. Από μια αποτυχημένη χρόνια σε μια καινούργια που θα φέρει πρώτιστα αλλαγή νοοτροπίας και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο για τους «ερυθρόλευκους».

Αλλωστε με την παρουσία του Χριστοδουλόπουλου ο Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά στα άκρα, εκεί όπου όσοι παίκτες του χρησιμοποιήθηκαν φέτος, απέτυχαν παταγωδώς. Αν μάλιστα μείνει και ο Φορτούνης, αλλά και εμπλουτισθεί το ρόστερ με επιπλέον ταλαντούχους γηγενείς ποδοσφαιριστές, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν κάλλιστα να προσδοκούν ότι θα ζήσουν ξανά επιτυχίες όπως για παράδειγμα την σεζόν 2013-14, όταν με πολλούς Ελληνες παίκτες στο δυναμικό τους άγγιξαν την πρόκρισή στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τον Χριστοδουλόπουλο και για επικοινωνιακούς λόγους. Οχι τόσο για να φανεί ότι… επικράτησε της ΑΕΚ σ’ ένα μεταγραφικό μπραν ντε φερ, αλλά για να αναπτερώσει το ηθικό των δικών του οπαδών που «γεύτηκαν» πάμπολλες πίκρες και απογοητεύσεις τους τελευταίους μήνες από την ομάδα τους.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Χριστοδουλόπουλου ήταν μια κίνηση με ξεκάθαρο μήνυμα από πλευράς της διοίκησης των Πειραιωτών πρώτα προς τον δικό της κόσμο και στη συνέχεια προς όλους τους υπόλοιπους ότι όχι μόνο δεν θα παραδώσει τα… όπλα, αλλά θα επανέλθει δριμύτερη, έχοντας μάθει πολύ καλά από τα λάθη που έκανε ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Οσο για την ΑΕΚ μπορεί να έχασε ενδεχομένως στο επίπεδο των εντυπώσεων με την απώλεια του ποδοσφαιριστή που «σημάδεψε» όσο κανένας με τα γκολ που σημείωσε την φετινή εξαιρετική της πορεία κυρίως στο πρωτάθλημα, όμως απέδειξε ότι παραμένει πιστή στην αρχές που χάραξε όταν βίωσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού πριν λίγα χρόνια.

Και οι αρχές αυτές λένε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανένα σοβαρό λόγο οικονομικές υπερβάσεις που ενδεχομένως να θέσουν ξανά σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της ΠΑΕ, προκαλώντας περιπέτειες παλαιότερων εποχών. Με τον Χριστοδουλόπουλο δεν θα μπορούσε να γίνει μια μικρή παρέκκλιση, θα αναρωτηθεί κάποιος; Σίγουρα ναι, εκτός κι αν στην ΑΕΚ είχαν αποφασίσει ότι μετά από μια διετία, ο κύκλος του Χριστοδουλόπουλου στην ομάδα τους «έκλεισε» οριστικά. Το αν είχαν δίκιο θα φανεί σύντομα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available