Ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ στο Γουίρτον του Οχάιο

Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΓΟΥΙΡΤΟΝ. ΟΧΑΙΟ. Για 32η συνεχή χρονιά, τα μέλη της κοινότητας των Αγίων Πάντων στο Γουίρτον (Weirton) θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν την πίστη τους, την κληρονομιά και τις παραδόσεις τους με τους επισκέπτες απ’ όλη την Οχάιο Βάλεϊ.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Γουίρτον θα ξεκινήσει την προσεχή Πέμπτη στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, με μία σειρά από εκδηλώσεις να είναι προγραμματισμένες να λάβουν χώρα στον ναό, ο οποίος βρίσκεται στην 3528 West St. Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να επισκεφτούν και φέτος το φεστιβάλ, στο οποίο θα υπάρχουν ελληνικά φαγητά, χειροποίητα γλυκά, ζωντανή μουσική και χοροί.

Οσοι παραβρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ψάρι πλακί, κοτόπουλο, αρνάκι, παϊδάκια, σουτζουκάκια, μουσακά, ντολμαδάκια, παστίτσιο, σπανακόπιτα, χωριάτικη σαλάτα, πιλάφι και φυσικά γύρο. Μπισκότα, μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, κέικ, κανταΐφι, κουλουράκια, κουραμπιέδες, λουκουμάδες είναι ανάμεσα στα διαθέσιμα προς το κοινό γλυκά, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Weirton Daily Times».

Οι «Χορευτές του Αιγαίου» της εκκλησίας των Αγίων Πάντων θα πραγματοποιούν καθημερινές παραστάσεις στις 7:30 το απόγευμα καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η χορευτική αυτή ομάδα συστάθηκε το 1983 στο πλαίσιο του «Weirton International Food Festival» και τα μέλη της ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές χορεύουν Καλαματιανό και άλλους παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινά από τις 6 το απόγευμα ζωντανή ελληνική μουσική από την «Greek Company Orchestra».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available