Ετήσιο φεστιβάλ Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν

Ο υπεύθυνος του γύρου στο φεστιβάλ, Μιχάλης Παπαμιχαλάκης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με επιτυχία πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν που διαρκεί το τριήμερο Παρασκευή 14 με Κυριακή 16 Ιουνίου.

Ομογενείς και κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν παραδοσιακά φαγητά, γλυκά, λουκουμάδες και αγοράζουν αναμνηστικά δώρα από την υπαίθρια αγορά.
Την Παρασκευή οι καλεσμένοι διασκέδασαν με κρητική βραδιά από τους μουσικούς Χρήστο Φασαράκη, Γρηγόρη Μανουσελάκη, Γιώργο Κοκονά και Μικέ Μαυρουδή. Το Σάββατο διοργανώθηκε νησιώτικη βραδιά με τους μουσικούς Παντελή Γατανά και Γιώργο Φλοραδή, ενώ την Κυριακή θα γίνει η μεγάλη λαχειοφόρος κλήρωση.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γκανάς, δήλωσε στον “Ε.Κ.” ότι το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους ενορίτες και γενικά στους καλεσμένους να βρεθούν όλοι μαζί, να μιλήσουν, να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν.

“Μας τιμά ιδιαίτερα”, ανέφερε “η προσέλευση τόσων πολλών κατοίκων του Παρκ Σλοπ και γενικά του Μπρούκλιν οι οποίοι γνωρίζουν από κοντά την ελληνική κουζίνα και το ελληνορθόδοξο πνεύμα, το οποίο διαιωνίζεται μέσα από τέτοιες εορταστικές εκδηλώσεις.
Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλες τις ενορίες μας και καλό καλοκαίρι”.

Ομάδα εθελοντών, από αριστερά, Νικόλαος Λεονάρδος, Δημήτρης Μαγριπλής, υπεύθυνος φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Μαλάς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Γιάννης Χασκόπουλος, ανέφερε ότι όλα τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες της εκκλησίας.
“Πρόσφατα”, είπε “αγοράσαμε ένα γειτονικό κτίριο για να επεκτείνουμε το σχολείο και να δημιουργήσουμε χώρο για τη νεολαία και τους ηλικιωμένους, ώστε να έρχονται και να περνάνε ευχάριστα την ημέρα τους.
Το μεγάλο άμεσο μας σχέδιο είναι η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ αυτοκινήτων κάτω από το σχολείο.
Αγαπάμε πολύ την ενορία μας και κάνουμε ότι μπορούμε για να μεγαλώσει και να προοδεύσει ακόμη περισσότερο”.

Ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Δημήτρης Μαγριπλής, ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και όλους τους εθελοντές και χορηγούς για τις υπηρεσίες και προσφορά τους.
“Προετοιμαζόμαστε”, τόνισε “εντατικά για αρκετούς μήνες όλοι μαζί αρμονικά και αγαπημένα και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τα νέα παιδιά να βοηθάνε με τόση προθυμία σε όλες τις θέσεις του φεστιβάλ.
Με τέτοια νεολαία το μέλλον της κοινότητάς μας αναμένεται ακόμη πιο λαμπρό”.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γκανάς με τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Γιάννη Χασκόπουλο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η Μαρία Καλογήρου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την κατασκευή όλων των γλυκισμάτων που προσφέρονται στο φεστιβάλ.
“Ο σύλλογός μας”, πρόσθεσε, “έχει 70 μέλη με κύριο σκοπό την παροχή κάθε είδους βοήθειας σε φτωχούς και άρρωστους ανθρώπους.
Δίνουμε χρήματα σε νοσοκομεία, παιδικά ιδρύματα, ορφανοτροφεία, φαγητό σε καταφύγια αστέγων και φάρμακα σε αρρώστους. Γενικά βοηθάμε όσο και όπου μπορούμε”.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αγία Μαρκέλλα, Στέλλα Καυκή, ανέφερε ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1936 από Χιώτες μετανάστες, οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν οικονομικά το νησί λόγω της μεγάλης οικονομικής ανάγκης που υπήρχε τότε.
“Από τότε μέχρι σήμερα”, είπε, “ο σύλλογός μας συνεχίζει το μεγάλο του φιλανθρωπικό έργο εδώ και στην Ελλάδα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available