Ετσι μπαίνει ο «εκλεκτός» του Παϊρότζ

Ο κ. Σταύρος Λεκκάκος. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναϊκό υπήρχε έντονη φημολογία πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είχε βρει τον «εκλεκτό» του για τη θέση του προέδρου, σε περίπτωση που «κλείδωνε» με υπογραφές η αλλαγή του ιδιοκτησιακού στην ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες -που δεν έχουν διαψευσθεί- ο «εκλεκτός», για τη θέση του νέου προέδρου της ΠΑΕ, φέρεται να είναι ο κ. Σταύρος Λεκκάκος. Μπορεί ο γνωστός τραπεζίτης και πρώην αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς μέχρι πριν από λίγες μέρες να διέψευδε τη συγκεκριμένη προοπτική, αλλά ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ομως για να προχωρήσει κάτι τέτοιο ο κ. Λεκκάκος φέρεται να έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να πει το «ναι» και να αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.
Και αυτές είναι:
1) Πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να ολοκληρωθεί το deal ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.
2) Να τακτοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ σε παίκτες και όχι μόνο και φυσικά να διευθετηθούν τα χρέη του συλλόγου.
3) Να υπάρχει ρευστότητα και πλάνο εν όψει της επόμενης μέρας.
Σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, με συντάκτη του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα», διατηρώντας χαμηλούς τόνους, αλλά και παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ποιος είναι ο Σταύρος Λεκκάκος
Γεννήθηκε το 1952 και έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στην American Express Bank Ελλάδος, από όπου αποχώρησε το 1992 με το βαθμό του Αντιπροέδρου και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.
Το 1998 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Ομίλου. Από την θέση αυτή διαχειρίσθηκε την συγχώνευση αρκετών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στα πλαίσια αυτά το 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης και το 2001 Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ Bank όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της απορρόφησης των δύο τραπεζών.
Τον Απρίλιο του 2006 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στην Piraeus Bank Romania, μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Την περίοδο αυτή το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 130 μονάδες, τα μεγέθη δεκαπλασιάστηκαν και τα κέρδη ακολούθησαν εντυπωσιακή μεταβολή.
Τον Ιούνιο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος και Deputy CEO τον Μάιο του 2010. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τις αρχές Μαΐου 2015 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και CEO, καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου. Τον Μάιο του 2015 ανέλαβε Αντιπρόεδρος ΔΣ, τον Ιανουάριο του 2016 Διευθύνων Σύμβουλος & CEO και τον Ιούνιο του 2016 Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος των Επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας-Κουβέιτ Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων & Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available