Εχασαν οι ομογενείς στις προκριματικές του Τέξας

Ο κ. Αλεξ Τριανταφύλλης. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικος Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εχασαν οι ομογενείς Αλεξ Τριανταφύλλης (Alex Triantaphyllis) και Τζέιμς Κάργας (James Cargas) οι οποίοι μαζί με πέντε άλλους διεκδικούσαν το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για την 7η Περιφέρεια του Τέξας.

Οι προκριματικές εκλογές έλαβαν χώρα την Τρίτη 6 Μαρτίου και ο νυν ομοσπονδιακός βουλευτής John Culberson κέρδισε με μεγάλη διαφορά του χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ η τύχη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές της 22ας Μαϊου, όπου θα αναμετρηθούν η δικηγόρος Lizzie Pannill –Fletcher με την συγγραφέα Laura Moser.

Στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος συμμετείχαν η Lizzie Pannill- Fletcher, η οποία κέρδισε 9.731 ψήφους ήτοι 29,3%, η Laura Moser, η οποία κέρδισε 8.077, δηλαδή 24,3%, ο Jason Westin 6.364 ψήφους, 19,2%, ο ομογενής Alex Triantaphyllis 5.219 ψήφους ήτοι 15,7%, ο Ivan Sanchez 1.890 ψήφους, 5,7%, ο Joshua Butler 1.245 ψήφους ήτοι 3,8% και ο ομογενής James Cargas, ο οποίος έλαβε 650, ήτοι 2,0%.

Ο κ. Τζέιμς Κάργας.

Κρίνοντας τα αποτελέσματα των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος διαπιστώνουμε ότι ο Αλέξης Τριανταφύλλης ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφ’ ενός μεν λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αφ’ ετέρου δε λόγω της καλύτερης επίδοσης ακόμη και από τον ομογενή Τζέιμς Κάργα, ο οποίος ήταν υποψήφιος σε άλλες προηγούμενες αναμετρήσεις.

Είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα του Τέξας που δύο ομογενείς αναμετριούνται για το ίδιο αξίωμα.

Ακόμη και να μην υπήρχε η υποψηφιότητα του Κάργα και ο Τριανταφύλλης να λάμβανε όλες τις ψήφους του Κάργα η κατάταξη δεν θα άλλαζε διότι ο Westin θα διατηρούσε και πάλι την τρίτη θέση.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Αλεξ Τριανταφύλλης εισήλθε για πρώτη φορά στον στίβο και κατέκτησε την τέταρτη θέση μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι προλείανε το έδαφος για την είσοδό του στην πολιτική αρένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available