Εχασε με μεγάλη διαφορά τις προκριματικές εκλογές ο ομογενής Γιώργος Μαραγκός

Σε πρώτο πλάνο ο Γιώργος Μαραγκός και στο βάθος η σύζυγος Αντζελα. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο οικονομικός ελεγκτής της Κομητείας Νάσο, Γιώργος Μαραγκός, έχασε με μεγάλη διαφορά στις προκριματικές εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, ο νυν δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο κατάφερε να πετύχει μια άνετη νίκη στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος, να λάβει το χρίσμα και να μπορεί πλέον να εστιάσει την προσοχή του στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, την ομογενή Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Ως προς τον κ. Μαραγκό, έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την Κομητεία του Νάσο και αναμετρήθηκε με την Λόρα Κουράν (Laura Curran), η οποία είναι νομοθέτης της 5ης Περιφέρειας της Κομητείας Νάσο.

Η κ. Κουράν, μία περίπου ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ανακοίνωσε τη νίκη και κάλεσε τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος να συσπειρωθούν ούτως ώστε στις γενικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να κερδίσουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την προεδρία της κομητείας.

Ο Γιώργος Μαραγκός, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, κέρδισε μόνον 6.265 ψήφους είτε τα 21,30%, ενώ η Λόρα Κουράν κέρδισε τετραπλάσιος ψήφους και συγκεκριμένα 23,09% είτε 78,51%.

Η νίκη της Κουράν οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι ο Μαραγκός ήταν Ρεπουμπλικανός και άλλαξε πολιτική ταυτότητα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, όσο και στο γεγονός ότι η Κουράν απολάμβανε της υποστήριξης της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο.

«Δώσαμε έναν άνισο αγώνα ενάντια του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος και δεν καταφέραμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα. Εγώ πάντως είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν τον αγώνα και πάντα λαμβάνω υπόψη μου τους στίχους του Καβάφη ‘Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη / να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, / γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις’, δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Μαραγκός.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά με την ψήφο τους.

Ο Γιώργος Μαραγκός, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», εισήλθε στον πολιτικό στίβο προ οκτώ ετών. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το αξίωμα του οικονομικού ελεγκτή της Κομητείας Νάσο και είχε κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του οικονομικού ελεγκτή και στη διάρκεια της πρώτης θητείας (το 2010 και το 2012) διεκδίκησε ανεπιτυχώς δύο φορές το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το αξίωμα του ομοσπονδιακού γερουσιαστή. Στις εκλογές του 2013 επανεκλέχτηκε στο αξίωμα του οικονομικού ελεγκτή και η θητεία του λήγει στο τέλος του έτους.

Οπως εξάλλου, προαναφέρθηκε, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου κατάφερε να επιβληθεί άνετα των αντιπάλων του, κάτι που προεξοφλούσαν και οι δημοσκοπήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Ο κ. Ντε Μπλάσιο συγκέντρωσε το 75% των ψήφων, ενώ ο κύριος αντίπαλός του, ο Σαλ Αλμπανέζε, δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξεως του 15%. Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη προσπάθεια του κ. Αλμπανέζε να κατακτήσει το δημαρχιακό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Πλέον ο κ. Ντε Μπλάσιο έχει τη δυνατότητα να εστιάσει την προσοχή του στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, την ομογενή Νικόλ Μαλλιωτάκη αλλά στον Μπο Ντιτλ, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Να σημειωθεί ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 7 Νοεμβρίου.

«Σήμερα κάναμε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς μια πιο δίκαιη πόλη για όλους» είπε, μεταξύ άλλων, στην επινίκια ομιλία του ο κ. Ντε Μπλάσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *