Εχω απατήσει την γυναίκα μου και το έχω μετανιώσει. Να της μιλήσω;

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι 35 χρόνων και παντρεμένος εδώ και πέντε χρόνια με μια γυναίκα που την λατρεύω. Πριν από ένα χρόνο έλειψα για επαγγελματικές υποχρεώσεις σε άλλη πολιτεία και έμεινα μακριά της για δύο μήνες περίπου. Ενα βράδυ βγήκα με μία συνάδελφο που δούλευε στο τμήμα της εταιρείας μας εκεί και ήπιαμε πολύ. Τη συνέχεια μπορείτε να την καταλάβετε. Οταν ξύπνησα το πρωί δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχα κάνει. Εκείνη προσπάθησε να με πλησιάσει στη δουλειά, αλλά εγώ την απέφυγα. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει αισθήματα για εμένα. Εγώ της ζήτησα να με αφήσει ήσυχο και η αλήθεια είναι πως το έκανε. Την γυναίκα αυτή δεν ήθελα να την ξαναδώ μπροστά μου. Ηταν ένα λάθος που ήθελα να ξεχάσω. Βασανίστηκα πολύ για το αν πρέπει ή όχι να το πω στην γυναίκα μου, πάντα ήμουν ειλικρινής μαζί της κι αυτό έκανε τη σχέση μας τόσο ξεχωριστή. Ομως για εκείνη είναι πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη και η πίστη και γι’ αυτό αποφάσισα να μην πω τίποτα και να τιμωρήσω τον εαυτό μου ζώντας με τις τύψεις μου. Αυτό το πράγμα όμως δεν το αντέχω. Μήπως πρέπει να της μιλήσω;

Chris

Αγαπητέ Chris,

Εκανες ένα λάθος και το έχεις μετανιώσει πολύ. Βρέθηκες κάτω από την επήρεια αλκοόλ με μία γυναίκα που είχε αισθήματα για εσένα και δεν αντιστάθηκες. Δεν υπήρξε σχέση με την γυναίκα αυτή (ούτε με άλλη), το μετάνιωσες και είσαι ξεκάθαρος ότι αγαπάς την σύζυγό σου. Εχουμε δηλαδή, μία μεμονωμένη περίπτωση απιστίας και όχι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση όπου εκεί τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Είναι προς τιμήν σου που θέλεις να είσαι ειλικρινής με την γυναίκα που αγαπάς, όμως πριν αποφασίσεις να της μιλήσεις ή όχι θα πρέπει να σκεφτείς ορισμένα πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα τον χαρακτήρα της γυναίκας σου και τον τρόπο που αντιδράει. Μου γράφεις ότι αγαπάει την ειλικρίνεια, αλλά πώς θα αντιδράσει αν μάθει ότι την απάτησες και μάλιστα ότι το κράτησες κρυφό για τόσο πολύ καιρό; Θα μπορέσει να σε συγχωρέσει πραγματικά ή αυτό θα είναι ένα αγκάθι που θα τρυπάει τη σχέση σας για καιρό; Μήπως αλλάξει η στάση της απέναντί σου; Μήπως θυμώσει και θελήσει να σε εκδικηθεί με τον ίδιο τρόπο; Εσύ γνωρίζεις τον χαρακτήρα της. Σίγουρα η ειλικρίνεια είναι πολύτιμη σε μία σχέση, όμως ποιον θα βοηθήσει αν η γυναίκα σου μάθει την αλήθεια; Ισως περισσότερο εσένα που θα λυτρωθείς από τις τύψεις. Είσαι όμως έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές στη συμπεριφορά της ή στη σχέση σας;

Δεν είναι εύκολο για μία γυναίκα που αγαπάει τον άντρα της να διαχειριστεί το ζήτημα της απιστίας. Συνήθως αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τον σύντροφό της. Νιώθει προδομένη, γίνεται καχύποπτη και βασανίζεται από τη σκέψη ότι ο άντρας της μπορεί να το ξανακάνει. Πλήττεται η αξιοπρέπειά και η προσωπικότητά της, νιώθει ανασφαλής και ψάχνει με αγωνία να βρει τι είναι αυτό που της λείπει και μπορεί να το βρήκε ο άντρας τους στην άλλη γυναίκα. Ακόμη κι αν το εκλογικεύσει πείθοντας τον εαυτό της ότι ήταν μία πράξη που οφείλεται στο σεξουαλικό ένστικτο, είναι πιθανό να νιώσει ανεπαρκής σεξουαλικά και αυτό να επηρεάσει τη σχέση της και με τον εαυτό της και με τον άντρα της.

Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση να εκτιμήσει την ειλικρινή και μεταμελημένη συμπεριφορά του άντρα της και να ξεπεράσει σχετικά γρήγορα το πρόβλημα της απιστίας. Ομως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί από πριν, εξαρτάται από τον χαρακτήρα και των δύο συζύγων, από την προηγούμενη συμπεριφορά του άντρα, από το πόσο δυνατή και δοκιμασμένη είναι η σχέση.

Τέλος, υπάρχουν και περιπτώσεις απιστίας που επειδή η γυναίκα νιώθει ότι απειλείται γίνεται πιο θερμή και διεκδικεί τον άνδρα της με πάθος. Ωστόσο, και στις περιπτώσεις αυτές η ισορροπία είναι πολύ εύθραυστη και με το παραμικρό πρόβλημα το ζήτημα της απιστίας επανέρχεται εάν δεν έχει επιλυθεί ουσιαστικά.

Σε περίπτωση που αποφασίσεις να μιλήσεις στην γυναίκα σου θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μία κρίση στη σχέση σας, η οποία δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί.

2 Comments

 1. Άκου Κρις,

  Κάτι δεν πάει καλά με εσένα και τις γυναίκες.

  Στην καλύτερη για εσένα περίπτωση, βγήκες με μία συνάδελφο που είχε αισθήματα για εσένα, χωρίς να έχεις πάρει τίποτα χαμπάρι. Προφανώς, αν τα είχες πάρει χαμπάρι, δεν θα είχες βγει μαζί της. Ή δεν θα είχες πιεί τόσο πολύ. Σωστά;
  Το ίδιο πρόβλημα, υπό γενική θεώρηση, έχεις και σε αυτό που ρωτάς τη Σταυρούλα. Αν δεν το κατάλαβες, βλέπεις κι αυτό το θέμα ΜΟΝΟΝ από τη δική σου πλευρά. Σκέπτεσαι πώς θα σου φύγουν οι ενοχές, πώς θα βγεις καθαρός μπροστά στον καθρέφτη σου. Πώς θα της αποσπάσεις μία αθώωτική απάντηση. Δεν σκέπτεσαι αυτήν -κακά τα ψέματα.

  Σου προτείνω, λοιπόν, να σκεφθείς καλά τη διερεύνηση που σου προτείνει -πολύ σωστά!- η Σταυρούλα, αλλά υπό ένα βασικό ερώτημα: μπορείς να προβλέψεις ποιά θα είναι η αντίδρασή της; Τόσο η άμεση, την ώρα που θα της δώσεις την κρυάδα, όσο και η συμπεριφορά της στη συνέχεια.
  Αν -αν!- δεν μπορείς να προβλέψεις τις αντιδράσεις της, με κάποια επαρκή αξιοπιστία, τολμώ να πω ότι αρκετά το μπέρδεψες. Αν δεν το αντέχεις, ρίχτο κι ό,τι γίνει. Ό,τι κι αν διαλέξεις, πάντως, δεν αποκλείω να αρχίσεις να την προσέχεις πραγματικά.

  Κώστας

 2. Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Έκανες ένα λάθος και τώρα έχεις τύψεις όπως λες. Ο λόγος ειναι διπλός. Πρώτον οτι έκανες φάουλ με την σχέση σου και δεύτερον οτι η άλλη θέλει να έχει σχέση μαζί σου. Τουτέστιν ειναι εκτώς ελέγχου η κατάσταση και μπορεί η δικιά σου να το μάθει, είτε κατευθείαν από την άλλη, είτε απο αλλού. Τώρα, ρωτάς αν είναι καλύτερα να της το πείς. Λοιπόν, αν δεν τής το πεις και το μάθει, εσυ απλα θα το αρνηθείς εαν η δικιά σου είναι σίγουρο οτι θα σε αφήσει. Εάν όχι, τοτε θα τής εξηγήσεις το πως έγινε και οτι δεν υπάρχει συνέχεια. Υπάρχει και η περίπτωση η δικιά σου να το ψιλιαστεί αν οι τύψεις σου σε σπώξουν να της συμπειφέρεσαι πολύ πιστά και της κάνεις δυσανάρμοστες χάρες και δώρα απο πρίν. Αυτά και καλά κρασιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available