Μήνυμα αισιοδοξίας προέδρου ΙΣΝ: Mην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι δεν γίνεται…Γίνεται!

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ενα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους Ελληνες έστειλε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, λίγο πριν τη λήξη του Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου με διάφορες δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, χάρη στη χρηματοδότηση του ΙΣΝ.

Μιλώντας στο Ξέφωτο, που βρίσκεται στο κέντρο του πάρκου του ΚΠΙΣΝ, το βράδυ της Κυριακής, ενώπιον πλήθους κόσμου και πριν ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία της Μόνικα, ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε: «…αυτό το οποίο μπορείτε να κάνετε ο καθένας ξεχωριστά, είναι να πάρει αυτό το αίσθημα περηφάνιας και χαράς που έχετε ελπίζω όλοι εδώ πέρα, να το πάτε και στα σπίτια σας και στις δουλειές σας και να μην ακούτε όλους αυτούς που σας λένε ότι δεν γίνεται. Γίνεται!». Είπε πως 1.300.000 έχουν επισκεφτεί το ΚΠΙΣΝ από τον Αύγουστο πέρυσι και ανανέωσε το ραντεβού για το φεστιβάλ του 2018 στις 17-24 Ιουνίου.

Ο κ. Δρακόπουλος, είπε:

«Οταν είσαι γονιός, αυτό το οποίο σου λένε είναι να δώσεις γερές βάσεις στα παιδιά σου, και φτερά για να μπορέσουν να πετάξουνε. Τις γερές βάσεις σαν Ιδρυμα Νιάρχος, σαν γονιός αυτού του έργου, τις δώσαμε με μία επένδυση-δωρεά, 630 εκατ. ευρώ. Τα φτερά υπάρχουνε, αλλά το έργο αυτό για να πετάξει, χρειάζεται όλους εσάς.

»Και το έχετε αποδείξει με την παρουσία σας. Πέρυσι εδώ τον Ιούνιο, τέτοια εποχή, 120.000 είχατε έρθει. Μετά όταν ξανανοίξαμε τον Αύγουστο, μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί το Κέντρο Πολιτισμού 1.300.000 άνθρωποι. Αυτό είναι πραγματική δύναμη και με αυτή τη δύναμη πραγματικά μπορεί να συνεχίσει να πετάει αυτό το Κέντρο.

»Το Κέντρο αυτό είναι δικό σας, μετά την παράδοση τον Φεβρουάριο, που έγινε στο Δημόσιο και το Δημόσιο, όπως είχαμε πει και πέρυσι, είσαστε εσείς. Η κάθε κυβέρνηση που θα μένει και θα φεύγει, είναι απλώς θεματοφύλακες. Ιδιοκτήτες είσαστε εσείς και το έργο αυτό είναι για εσάς. Και όπως τρέχει αυτό το έργο, μπορεί να τρέξει και ολόκληρη η Ελλάδα μια μέρα. Και αυτό το οποίο μπορείτε να κάνετε ο καθένας ξεχωριστά, να πάρει αυτό το αίσθημα περηφάνιας και χαράς που έχετε ελπίζω όλοι εδώ πέρα, να το πάτε και στα σπίτια σας και στις δουλειές σας και να μην ακούτε όλους αυτούς που σας λένε ότι δεν γίνεται. Γίνεται!

»Θα ήθελα τώρα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί όλα αυτά γίνονται με παρά πολύ σκληρή δουλειά. Και είναι μερικοί άνθρωποι, όλοι οι συνεργάτες μας στο Ιδρυμα αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού, αλλά θα ήθελα να πω μερικά ονόματα, τα οποία πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν δώσει τα πάντα για να μπορέσετε να περάσετε καλά αυτή την εβδομάδα.

»Από το Ιδρυμά μας, Ελλη Ανδριοπούλου, Μίλη Πασχάλη, Αλέξια Βασιλικού, Ελένια Σαλούτση, Ασημίνα Κουτρουμπούση, Ιωάννα Κιοσσέ, Βασίλης Λαλιώτης, Θανάσης Πολίτης, Τιτίκα Εμμανουήλ, Παναγιώτης Κράνιας, Λίνα Γιωτάκη, Δήμητρα Χατζηβασιλείου, Σοφία Κορνάρου.

»Από το Κέντρο Πολιτισμού ανθρώπους τους οποίους δουλεύουν μέρα νύχτα στο Κέντρο αυτό, Κωνσταντίνος Δεμέναγας, Αλέξανδρος Τάνας, Χριστίνα Βασιλικού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γιώργος Ποζός, Δήμητρα Καραντώνη, Νατάσσα Ζαχαριουδάκη, Ελπιδοφόρος Παππάς. Επίσης, είχαμε 100 interns, εκπαιδευόμενους. Ευχαριστούμε την Αναγέννηση και Πρόοδο, τον Τάκη Κουλουβάρη και τον Σταύρο Μπόγλου, για τους αγώνες δρόμου και όλα τα παιχνίδια, και όλα όσα γινόντουσαν αυτή την εβδομάδα.

»Και κυρίως για τα παιδιά. Δεν ξέρω όσοι περάσατε από τις παιδικές χαρές. Τα παιδιά… Γινότανε πραγματικά χαμός από παιδιά και αυτό είναι το μέλλον. Και το θεωρούνε δικό τους αυτό το μέρος.

»Την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλλιθέας και επίσης 175 εθελοντές από 16-67 χρονών που ήταν εδώ μαζί μας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Και πάλι, αν μείνει κάτι από αυτό το αίσθημα περηφάνιας και χαράς, που έχουμε εμείς και πιστεύω που έχετε και εσείς, πάρτε το μαζί σας. Γιατί όλη η χώρα, όλη η Ελλάδα, μπορεί να είναι κάποια μέρα όπως είναι αυτό το Κέντρο Πολιτισμού».

Ακολούθησε η προβολή ενός σύντομου βίντεο με στιγμιότυπα από το Summer Nostos Festival καθώς και το Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου και στη συνέχεια, ο κ. Δρακόπουλος, ανέφερε ως επίλογο:

«Και παρόλο που συνεχίζουμε και βοηθάμε το Κέντρο Πολιτισμού και στα προγράμματα που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η εβδομάδα αυτή ήταν αποκλειστική δικιά μας και θα επανέλθουμε με το καλό του χρόνου 17 με 24 Ιουνίου. Σας ευχαριστούμε και πάλι που ήρθατε, είναι μεγάλη υπόθεση. 1,3 εκατ. άνθρωποι. Σας ευχαριστούμε, τα φτερά είναι δικά σας, πετάξτε μαζί με αυτό το έργο και όλα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα».

Στη συνέχεια, έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση πριν ένα ακόμη εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα επάνω από το ΚΠΙΣΝ.

Φωτογραφίες από την 8η και τελευταία ημέρα του SNFestival του ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available