Ημέρα υπερηφάνειας για την Ομογένεια η ημέρα της Ελληνικής Παρέλασης (βίντεο)

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε κλίμα ενθουσιασμού και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου η παρέλαση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Μια ανοιξιάτικη ημέρα σαν κι αυτή -παρά τις άσχημες καιρικές προβλέψεις του μετεωρολογικού δελτίου, που ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν- η γειτονιά του Απερ Ιστ Σάιντ γενικότερα, και η φημισμένη Πέμπτη Λεωφόρος ειδικότερα, «άνθισαν» με γαλανόλευκες ελληνικές σημαίες.

Ο «Εθνικός Κήρυκας», βρέθηκε στο κέντρο των εκδηλώσεων και μίλησε με Ελληνες κάθε ηλικίας, που συγκεντρώθηκαν από όλες τις γειτονιές της πόλης, για να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στη μεγάλη γιορτή του έθνους μας. Με ενθουσιασμό μοιράστηκαν μαζί μας την κοινή αγάπη τους για την Ελλάδα, αλλά και το τι σημαίνει η ημέρα της Ελληνικής Παρέλασης για τους ίδιους.

Εύζωνες και Φιλαρμονική Μάντζαρος στην Παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Η Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος της Κέρκυρας και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης…Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04Φιλαρμονική Εταιρία ΜάντζαροςΠροεδρική Φρουρά – Μνημείο Αγνώστου ΣτρατιώτηVideo: Xristodoulos Athanasatos

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

Βίντεο: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης Γεώργιος Μιχαηλίδης, είπε στον «Ε.Κ.»: «Ως Ελληνας που κατοικεί στη Νέα Υόρκη εδώ και δυόμισι χρόνια το βρίσκω πάρα πολύ συγκινητικό, ότι με τέτοιο πάθος και ενθουσιασμό η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα διατηρεί τόσο ισχυρά συναισθήματα αλλά και δεσμούς με την Ελλάδα. Και μάλιστα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, να βλέπει κανείς τέτοιο φρόνημα από Ελληνοαμερικανούς δεύτερης και τρίτης γενιάς. Η παρέλασή μας και φέτος είχε το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό που έχει κάθε χρόνο».

Ο καταγόμενος από την Κεφαλονιά Πάρης Παπαδάτος, φοιτητής στο Baruch College του Μανχάταν, συμμετείχε για πέμπτη φορά στην παρέλαση.

Βίντεο: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή

Μας είπε πως «σήμερα είναι μια ημέρα υπερηφάνειας, που συγκεντρώνεται όλος ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης για να γιορτάσει την 25η Μαρτίου. Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί βλέπω ανθρώπους να είναι σήμερα εδώ από όλες τις άκρες της Αμερικής. Θυσίασαν ό,τι άλλο είχαν να κάνουν για να βρίσκονται εδώ».

Η κα Ελισάβετ Παπουτσιδάκη, κάτοικος Μπρούκλιν και μητέρα ενός νεαρού αγοριού που πήρε μέρος με το σχολείο του στην παρέλαση, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα να παρακολουθούμε και να συμμετέχουμε στην παρέλαση και που ο καιρός μας βοήθησε. Εμείς συμμετέχουμε για 6 χρόνια περίπου. Υποστηρίζουμε και τονώνουμε με αυτό τον τρόπο το ελληνικό εθνικό αίσθημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έρχεται όλο και πιο πολύς κόσμος, έτσι ώστε να στηρίζουμε την ελληνικότητά μας και την Κοινότητά μας. Και του χρόνου!».

Η Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφορό της Νέας Υόρκης…Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04Video: Xristodoulos Athanasatos

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

Βίντεο: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου, Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος, δήλωσε με ενθουσιασμό: «Τι να πω; Σήμερα είναι η πιο σημαντική γιορτή του Ελληνισμού, η γιορτή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Τιμούμε τους ήρωες του ‘21 και όχι μόνο. Τιμούμε την Ελλάδα μας! Για αυτό είναι σημαντικό να είμαστε εδώ άπαντες παρόντες, με τις σημαίες μας, ο κάθε σύλλογος φέροντας το δικό του τοπικό πολιτισμό. Ο Πανηλειακός είναι εδώ, με τις σημαίες της Ολυμπιακής Φλόγας, από εκεί που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα».

Ο δεκαεξάχρονος μαθητής Μιχάλης Κυπριώτης είπε στον «Ε.Κ.»: «Ερχομαι στην παρέλαση για να τιμήσω κι εγώ με τη σειρά μου, τους ήρωες που δε δίστασαν να δώσουν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Ελλάδα. Οπως είπε και ο Ρήγας Φεραίος: ‘καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή’. Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος και το θεωρώ υποχρέωσή μου να βρίσκομαι στην Πέμπτη Λεωφόρο αφενός ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης, και αφετέρου περνώντας και ένα μήνυμα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και υπέρ όλων των λαών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Η κ. Μαρία Λαμπρινού – Μαγριπλή από το σχολείο του Αγίου Γεωργίου της Νέας Ιερσέης, μας είπε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε και εμείς εδώ ως ένα κομμάτι του Ελληνισμού. Είναι σημαντικό να δείξουμε στα παιδιά μας την ελληνική μας υπερηφάνεια». «Είναι κάτι που το κάναμε από παιδιά και θέλουμε να το συνεχίσουμε με τα παιδιά μας», συμπλήρωσε η κα Αρετή Πανάγου από τη Νέα Ιερσέη.

Ο τετράχρονος γιος της κας Μαγριπλή, ο μικρός Ηλίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στην παρέλαση, και δε σταμάτησε στιγμή να κραδαίνει τη σημαία του. Μάλιστα, με τη βοήθεια της μαμάς του είπε στον «Ε.Κ.» στα ελληνικά: «Με λένε Ηλία Μαγριπλή και είναι πρώτη μου φορά εδώ. Είμαι πολύ περήφανος και θα έρχομαι κάθε χρόνο!».

Ο κ. Κώστας Ζωγράφος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Σχολείου «Πλάτων», ανέφερε ότι «το ‘Ελληνικό Σχολείο του Πλάτωνος’ με ακμαίο ηθικό και ύψιστη υπερηφάνεια παρελαύνει και φέτος στην πιο σημαντική εκδήλωση για τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης. Φέτος συνάμα με τον εορτασμό, εμείς στον ‘Πλάτωνα’ ατενίζουμε με ρεαλισμό την οικοδόμηση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Κέντρου μας στο Bay Ridge του Μπρούκλιν. Ενα πολιτιστικό κέντρο, το οποίο στοχεύουμε να αποτελέσει τον ομφαλό της ελληνικής εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης».

Η φιλόλογος Ευφροσύνη Παυλίδου, καταγόμενη από τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω για τρίτη χρονιά σε μια τόσο οργανωμένη προσπάθεια του ελληνικού έθνους στην Ομογένεια, η οποία αποδεικνύει πως όπου και να βρίσκεται ο Ελληνας, η πατρίδα του είναι μόνο μία – Η Ελλάδα! Και είμαστε απόλυτα υπερήφανοι για αυτό».

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Το άρμα της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αρχάγγελου Μιχαήλ, γεμάτο με παιδιά και νέες που ανεμίζουν περήφανα τις ελληνικές σημαίες τους. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Η κ. Αρετή Πανάγου απο το σχολείο του Αγίου Γεωργίου της Νέας Ιερσέης. Διαφαίνεται και ο 4χρονος Ηλίας Μαγριπλής, να κραδαίνει τη σημαία του με ενθουσιασμό. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Βασίλης Βούλτσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available