«Ηταν προβοκάτσια» υποστήριξε ο Ολυμπιακός στην Πειθαρχική Επιτροπή

Με πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Για ξεκάθαρη προβοκάτσια που είχε ως στόχο να πλήξει τον Ολυμπιακό, έκανε λόγο η πλευρά των «ερυθρολεύκων» κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο παιχνίδι της ομάδας τους με την Παναχαϊκή στην Πάτρα για το Κύπελλο και η οποία εκδικάστηκε την Πέμπτη (8/11) από την Πειθαριχκή επιτροπή της ΕΠΟ. Παράλληλα οι Πειραιώτες υποστήριξαν ότι η έκθεση της Αστυνομίας για τα γεγονότα δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν, παρά μόνο ως συμπληρωματική ενώ τόνισαν πως αν υπάρξει τιμωρία και αφαίρεση βαθμών, αυτοί θα πρέπει να αφαιρεθούν από την βαθμολογία στον όμιλο του Κυπέλλου και όχι από το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Ιωάννη Χατζησαββάογλου και Λίνα Σουλούκου ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος ήταν διαπιστευμένος στο συγκεκριμένο ματς και βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην αναγνωστεί η έκθεση του παρατηρητή στην οποία γίνεται αναφορά σε τραυματία φίλαθλο. Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Πειραιωτών το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το παρατήρησε ο παρατηρητής επομένως κακώς το αναφέρει στην έκθεση του. Επίσης ο κ. Χατησαββάογλου τόνισε: «Αυτός ο άνθρωπος είπε ότι πήγε στο αμάξι του να πάρει ντεμπόν, 500 μέτρα από το γήπεδο. Είδε αίμα και επέστρεψε στο γήπεδο για να νιώσει ασφαλής. Αυτό που μας είπε όταν μας έψαξε και μετά από μέρες μας βρήκε. Είπε ότι τα έχει πει σε κατάθεση του στην αστυνομία όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μας είπε ότι όταν πήγε στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες, είπα στον γιατρό τι έγινε, ότι είχε καταθέσει. Ο γιατρός γνώριζε τι είχε γίνει και βγήκε και έκανε άλλες δηλώσεις. Οταν τον ρωτάνε τον γιατρό που έγινε το επεισόδιο, μάσαγε τα λόγια του. Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η αναφορά, είναι αόριστη και ημιτελής. Με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για επεισόδια που σχετίζονται με βιαιοπραγία κατά προσώπων», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια επισήμανε πως η έκθεση της αστυνομίας μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο συμπληρωματικά σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΚΑΠ. Επιπλέον οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν πως «δεν έχει ξαναγίνει να υπάρχει έκθεση αστυνομίας με τέσσερα έγγραφα». Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού επέμεινε ότι αν δεν υπάρχει νύξη σε φύλλο αγώνα ή έκθεση παρατηρητή η έκθεση της αστυνομίας μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο συμπληρωματικά κάτι που το αναφέρει ο ΚΑΠ. Στη συνέχεια οι άνθρωπο του Ολυμπιακού επισήμαναν πως η ρίψη αντικειμένων δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες

Στη συνέχεια οι συνήγοροι των Πειραιωτών τόνισαν ότι στη θύρα που βρίσκονταν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί υπήρχε και ένας φίλαθλος, του οποίου το κινητό είχε ως ringtone τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος φίλαθλος έτρεχε και έβριζε τους φίλους του Ολυμπιακού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στις ένορκες καταθέσεις που έχουν γίνει. Σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», το εν λόγω περιστατικό ξεκίνησε και την ένταση.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Εβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός». Ακόμα πρόσθεσαν ότι έχουν στα χέρια τους ένορκες καταθέσεις για τον συγκεκριμένο φίλαθλο, στις οποίες αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έπαιζε ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην κερκίδα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, το συγκεκριμένο περιστατικό γνωστοποιήθηκε από την Παναχαϊκή.
«Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», κατήγγειλε η δικηγόρος του Ολυμπιακού και ζήτησε αν υπάρξει τιμωρία να αφαιρεθούν βαθμοί από τον όμιλο του Κυπέλλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο για τιμωρία σε φάση των ομίλων του Κυπέλλου και τόνισε ότι επεισόδια έχουν γίνει σε άλλες φάσεις του θεσμού, ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποτελούν παραδείγματα για την υπόθεση του Ολυμπιακού.

«Ηταν μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά και οικογένειες», τόνισε αρχικά ο Κ. Καραπαπάς, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι ακούστηκε ο ύμνος του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε ότι ο εν λόγω φίλαθλος αντί να κλείσει το κινητό, έτρεξε προς την πόρτα και άρχισε να βρίζει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. «Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσουν τον οπαδό ή τους 2-3 που τον κυνήγαγαν, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Είπα στον διευθυντή ‘τι κάνετε’ και μου είπε έχεις δίκιο. Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της αστυνομίας», ανέφερε και συνέχισε: «Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις», είπε ο Κ. Καραπαπάς.

*Ο Ολυμπιακός έχει προθεσμία να καταθέσει υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή (9/11) ενώ η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available