Η Βενεζουέλα θα κυριαρχήσει στο ταξίδι του αντιπρόεδρου Πενς στη Λατινική Αμερική

ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς. (AP Photo/Alex Brandon)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η επίσκεψη του αντιπροέδρου του Μάικ Πενς στη Λατινική Αμερική έρχεται εν μέσω αναταραχών στη Βενεζουέλα και της ανησυχίας των γειτόνων για πιθανό αμερικανικό στρατιωτικό ρόλο.

Ο Πενς πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, στην αρχή ενός ταξιδιού διάρκειας μιας εβδομάδας στο οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Βενεζουέλας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι μένει γαντζωμένος στην εξουσία με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αιματηρές διαδηλώσεις στη χώρα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα αποκλείσει μια «στρατιωτική επιλογή» ως απάντηση στις κινήσεις του Mαδούρο.

Η δήλωση αυτή κατέληξε σε γρήγορη καταδίκη, μεταξύ άλλων από το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, το οποίο αντιτάχθηκε σε «στρατιωτικά μέτρα και χρήση βίας».

Ο διευθυντής της CIA, Μάικλ Πομπέο είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί «να δώσει στον λαό της Βενεζουέλας ελπίδα και ευκαιρία να δημιουργήσει μια κατάσταση όπου η δημοκρατία μπορεί να αποκατασταθεί». Ο Πομπέο δήλωσε στο «Fox News Sunday» ότι η Βενεζουέλα «θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνη» στις ΗΠΑ αν βυθιζόταν ακόμα περισσότερο στο χάος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *