Η Βρίσα περιμένει την αγάπη μας…  

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Βρίσα της Μυτιλήνης είναι ένα όμορφο, παραδοσιακό χωριό, με λόφους αρμονικούς να διαμορφώνουν τον ορίζοντα σε ένα ελκυστικό τοπίο. Σε μικρή απόσταση από τη Βρίσα είναι τα Βατερά που έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά, εκεί θα ήταν το αγαπημένο μέρος για έναν Προέδρο της Αμερικής. Ξαφνικά και ανεπάντεχα, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ένας απροσκάλεστος σεισμός ήρθε να αφήσει ένα χωριό, τη Βρίσα, κατεστραμμένο και τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν ότι μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έγιναν άστεγοι, με μόνα εφόδια την Πίστη και την Ελπίδα.

Μόλις έμαθαν την είδηση για τον σεισμό, ο Σύλλογος Μυτιληναίων Αμερικής με την Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ηφαιστος», την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, διοργάνωσαν εκδήλωση συμπαράστασης προς τους Σεισμόπληκτους και συγκέντρωσαν ένα ποσό, που έστειλαν σαν μιά μικρή βοήθεια για να απαλύνει την θλίψη που έφερε ο καταστρεπτικός σεισμός.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μυτιληναίων Χρήστος Χατζηαντωνίου που μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου Μιχάλη Μπάνη και του ταμία Αναστασίου Νικοδήμου που απουσίαζαν στη Μυτιλήνη και σπόπευαν να επισκεφθούν την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό.

Ο υπεύθυνος της εκδηλώσεως Μιχάλης Χριστοδούλου, ανέφερε ότι «ζημιές έγιναν στη Βρίσα, στον Πολιχνίτο, στο Πλωμάρι και στην Πλαγιά. Το μεγάλο μέγεθος του σεισμού είχε ως αποτέλεσμα μία νεκρή γυναίκα, 15 τραυματίες και τεράστιες ζημιές σε σπίτια, εκκλησίες, σχολεία και άλλα κτίρια. Πάντοτε η καταστροφική δύναμη του σεισμού αφήνει τον άνθρωπο άφωνο και πληγωμένο. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρχει επαρκής συμπαράσταση από τα Ηνωμένα Εθνη, την Πολιτεία, την Κοινωνία και από το κάθε άτομο ξεχωριστά».

Την αγάπη τους για τους σεισμοπαθείς εξέφρασαν όλοι οι παρόντες. Μεταξύ αυτών:

Ο Ταμίας του Συλλόγου Μυτιληναίων Θεόδωρος Σαραντίδης δήλωσε ότι: «οι οικονομικές ανάγκες των σεισμόπληκτων είναι πολύ μεγάλες και όλες οι προσφορές είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Πρόεδρος της Παλλημνιακής Αδελφότητας Γιώργος Γιώκος, δήλωσε ότι: «σήμερα στην Εκδήλωση Συμπαράστασης συμμετείχε ο σύλλογός μας για να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας».

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ

Ο πρώην Πρόεδρος της Παλλημνιακής Αδελφότητας Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, όταν συμβαίνει κάτι στην Ελλάδα, να βοηθάμε όλοι, γιατί όλοι οι Ελληνες είμαστε αδέρφια».

Τον περασμένο μήνα επισκεφθήκαμε τη Βρίσα και μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας, Κωνσταντίνο Σταυρινό και περπατήσαμε στους ερειπωμένους δρόμους της Βρίσας. Με θλίψη είδαμε τα ετοιμόρροπα σπίτια που άλλοτε ήτανε γεμάτα ζωντάνια και παιδικές φωνές. Σε ερώτηση που κάναμε για την ανοικοδόμηση της Βρίσας, ο κ. Σταυρινός μάς είπε: «Μέχρι τώρα έχει τελειώσει η βαθμολόγηση των σπιτιών, σε κόκκινα δηλαδή για κατεδάφιση, σε κίτρινα για επιδιόρθωση. Επίσης, μας είπε ότι θα περάσει καιρός για να επιστρέψουν οι άνθρωποι της Βρίσας στα σπίτια τους».

Εάν θέλετε μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα: www.YouTube.com και να ερευνήσετε με τις λέξεις: «Βρίσα 2017. Μη μας ξεχάσετε».

Τώρα ο Σύλλογος Μυτιληναίων Αμερικής προσκαλεί τα Μέλη και Φίλους του Συλλόγου, τους Ελληνες της Αμερικής, τον απανταχού Ελληνισμό και όλους που έχουν στην καρδιά αγάπη και συμπόνια να βοηθήσουν να ξαναχτιστεί η αδικοχαμένη Βρίσα.

Ελάτε να βοηθήσουμε τη Βρίσα. Η Βρίσα περιμένει την αγάπη μας…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available