Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ι.Ν. Μπρούκλιν

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιεροθέος στη Θεία Λειτουργία με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Μελέτιο Μπουγά, αριστερά και τον π. Γεώργιο Σταθόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Του Μιχάλη Κακιά.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνης γιόρτασαν οι πιστοί στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μπρούκλιν. Στις 17 Ιουλίου, τελέσθηκε Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου, Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Μελέτιο Μπουγά και τον π. Γεώργιο Σταθόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και έγινε η Υποδοχή αντιγράφου παλαιάς και θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Μαρίνης από την Ελλάδα, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό, δωρεά ευσεβούς οικογενείας.

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τους πιστούς: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η Αγία Μαρίνα να προστατεύει όλο τον κόσμο, να ευλογεί αυτή τη χώρα στην οποία ζούμε, όπως και την πατρίδα μας την Ελλάδα. Να ξεπεράσει τα προβλήματά της και πάλι να ευημερήσει όπως της αρμόζει. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Ο Σωτήρης Δεσπότης, καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, ανέφερε πως «σε έναν κόσμο που καταρρέει, όπου απουσιάζουν οι αξίες και το όραμα, το γεγονός ότι γεμίζουν από κόσμο οι εκκλησίες εδώ στην Αμερική ακόμη και με νέα παιδιά είναι το μεγαλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η Ορθοδοξία μπορούν να προσφέρουν στον σημερινό κόσμο αυτό που λείπει, το νόημα της ζωής».

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στον Μέγα Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Ο π. Γεώργιος Σταθόπουλος εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αμαλιάδος, καθηγητής Θεολογίας και Βυζαντινής μουσικής, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Ιερόθεο για την πρόσκληση και την εδώ φιλοξενία του.

«Ερχόμενος στη Νέα Υόρκη από την ενορία του Αγ. Γεωργίου στην Αμαλιάδα, όπου βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας του Πέτρου Τατάνη, ιδρυτή της μεγάλης και ιστορικής μας εφημερίδας ‘Εθνικό Κήρυκα’, αποκόμισα από την εδώ επίσκεψη μου τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι ομογενείς είναι άνθρωποι ευσεβείς με αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα. Να έχετε όλοι υγεία και την ευλογία της Αγίας Μαρίνας».

Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, από αριστερά: Θάλεια Σιταρά, Σταυρούλα Γκουρνέλου, Ντίνα Κωστόπουλου, Λαμπρινή Ιορδάνου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Τα μέλη της κοινότητας Γιώργος Αϊδινίου, Διονύσης Ιορδάνου, Ισίδωρος Μπιλαρίκης και Θάλεια Σιταρά, ευχήθηκαν μέσω «Ε.Κ.» χρόνια πολλά σε όλη την Ομογένεια και καλό καλοκαίρι.
Να σημειωθεί ότι οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν στους πιστούς διάφορα εδέσματα.

Μέλη της κοινότητας, από αριστερά: Γιώργος Αϊδινίου, Διονύσης Ιορδάνου, Ισίδωρος Μπιλαρίκης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *