Η διάσημη εγγονή του Δημήτρη Γόγκου αποτίνει φόρο τιμής στον παππού της

H Ολυμπία Βαλάνς σε νεαρή ηλικία μαζί με τον παππού της Δημήτρη Γκόγκο σε ανέμελες στιγμές. Φωτογραφία: Instagram

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Ο Δημήτρης Γκόγκος (Dimitri Gogos) ιδρυτής και εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» πέθανε πριν λίγες ημέρες στα 88 του χρόνια και η εγγονή του, Ολυμπία Βαλάνς (Olympia Valance) απέτινε φόρο τιμής στον παππού της μέσα από το Instagram.

«Σήμερα είμαι εξαιρετικά λυπημένη λόγω του θανάτου του παππού μου, του Δημήτρη Γκόγκου», έγραψε την Τρίτη η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο. «Αναπαύθηκε εν ειρήνη χθες (σ.σ. Δευτέρα) στα 88 του, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για την ελληνική κοινότητα», συνέχισε.

«Οι Ελληνοαυστραλοί θα θυμούνται τον παππού μου ως τον άντρα που ίδρυσε την μεγαλύτερη ελληνική εφημερίδα στην Αυστραλία, τον ‘Νέο Κόσμο’, μία εφημερίδα που καθιερώθηκε και αναπτύχθηκε μέσα από τα όνειρα και της προκλήσεις των μεταναστών που άφησαν πίσω τους την Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Αυστραλία.

»Ηταν θερμός υπέρμαχος του πολυπολιτισμού, ανθρωπιστής, αγωνιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών και δημιουργός των ελληνικών φεστιβάλ, τα οποία διασφάλισαν πως ο ελληνικός πολιτισμός θα συνεχίσει να ευδοκιμεί και στο μέλλον», έγραψε η νεαρή καλλονή. «Σήμερα, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά. Ηταν ένας από τους πιο απίστευτους άντρες που γνώριζα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη που είμαι εγγονή του» σημείωσε. «Αναπαύσου εν ειρήνη παππού μου. Θα λείψεις σε πολλούς», έγραψε τέλος η Βαλάνς.

Ο Γκόγκος γεννήθηκε στο νησί της Χίου από πρόσφυγες γονείς από τη Μικρά Ασία, ενώ μετανάστευσε στη Μελβούρνη το 1950 για να εργαστεί στην «General Motors Holden», πριν μεταπηδήσει στη δημοσιογραφία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available