Η δικαστής Γκίνσμπεργκ υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο στο πάγκρεας (βίντεο)

Η δικαστής Ruth Bader Ginsburg το 2016 (AP Photo/Craig Fritz, File)

Η φιλελεύθερη δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ (Ruth Bader Ginsburg) υποβλήθηκε σε θεραπεία για έναν καρκινικό όγκο που εμφάνισε στο πάγκρεας, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Κάθι Άρμπεργκ, η 86χρονη δικαστής ολοκλήρωσε την ακτινοθεραπεία και ανταποκρίθηκε καλά. Δεν θα χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε τον Ιούλιο και η βιοψία έδειξε ότι επρόκειτο για όγκο. «Ακύρωσε την ετήσια θερινή επίσκεψή της στη Σάντα Φε, αλλά κατά τα άλλα συνέχισε το πρόγραμμά της», εξήγησε η Άρμπεργκ.

Η Γκίνσμπεργκ, που υπηρετεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από το 1993, είχε υποβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση δύο ογκιδίων από τον αριστερό πνεύμονά της.

Τότε, απουσίασε για πρώτη φορά από τα καθήκοντά της, ένα γεγονός που πυροδότησε πολλές εικασίες για τη δυνατότητά της να παραμείνει ενεργή, λόγω της ηλικίας της αλλά και επειδή έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο παρελθόν.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Γκίνσμπεργκ έπεσε και έσπασε τρία πλευρά. Τότε, στο πλαίσιο των εξετάσεων που έκανε, οι γιατροί εντόπισαν τα ογκίδια στους πνεύμονές της. Το 2009 είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο στο πάγκρεας και το 1999 για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available