Η εγχείρηση του Μακέιν ίσως καθυστερήσει επιπλέον την ψήφιση του αντί-Obamacare

O κ. Τζον Μακέιν. AP Photo/Matt York

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η κατάσταση της υγείας του γερουσιαστή Τζον Μακέιν μπορεί να είναι πιο σοβαρή απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι, την Παρασκευή, αναφέρει η «New York Times.
Αυτό ίσως επιφέρει επιπλέον καθυστέρηση στη μετάβασή του στην Ουάσιγκτον έως και δύο με τρεις εβδομάδες, ανέφεραν ειδικοί στην νεοϋορκέζικη εφημερίδα.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, έχει ήδη ανακοινώσει πως η ψήφιση του νομοσχεδίου που επιχειρεί να αντικαταστήσει τον Obamacare (Affordable Care Act) δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν την επιστροφή του Μακέιν.

Μία ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Μακέιν, αναφέρει πως ο γερουσιαστής θα βρεθεί για ανάρρωση στην Αριζόνα μόνο για την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά οι νευροχειρουργοί που επικαλείται η «ΝΥΤ», λένε πως η περίοδος ανάρρωσης για τέτοιες εγχειρήσεις παίρνει περισσότερο χρόνο.

Η εγχείρηση του Μακέιν για την αφαίρεση αιματώματος απαιτούσε την κρανιοτομή. «Συνήθως, το αιμάτωμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ ανησυχητικό», ανέφερε ο Δρ Ν’ Ρούπεν Μπέιξι, αναπληρωτής καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Κολέγιο Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Χρειάζονται κάποιες εβδομάδες για να αναρρώσει κανείς από την κρανιοτομή», πρόσθεσε.

Με ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο του Mayo, ανέφερε πως η ανάρρωση του γερουσιαστή κυλάει καλά και βρίσκεται στο σπίτι του με καλή διάθεση.

Ωστόσο, η «ΝΥΤ» αναφέρει πως έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα, όπως το εάν ο κ. Μακέιν είχε συμπτώματα που οδήγησαν τους γιατρούς να ψάξουν για ενδεχόμενη θρόμβωση. Τον Ιούνιο, οι κατά κάποιο τρόπο μπερδεμένες ερωτήσεις που έκανε προς τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI, προκάλεσαν ανησυχίες για την νοητική του κατάσταση, για την οποία αργότερα είχε αστειευθεί λέγοντας πως το προηγούμενο βράδυ είχε ξενυχτήσει για να δει έναν αγώνα μπέιζμπολ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *