Η εθνική αποστολή κωπηλασίας του Καναδά στα Ιωάννινα για προετοιμασία

Φωτογραφία αρχείου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Στην λίμνη Παμβώτιδα προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, η εθνική ομάδα κωπηλασίας του Καναδά. Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που η εθνική αποστολή του Καναδά προετοιμάζεται στην λίμνη των Ιωαννίνων. Ο επικεφαλής Ματ Ντρέιπερ, κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο, δήλωσε πως « η πόλη των Ιωαννίνων παρέχει όσα χρειάζεται μια ομάδα κωπηλασίας για να προετοιμαστεί, ενώ εξήρε τον στίβο της Παμβώτιδας λέγοντας ότι είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν».

Τον Ματ Ντρέιπερ, με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Κωνσταντίνο Νταλαμάγκα, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο οποίος πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο. Η συζήτηση που ακολούθησε, περιστράφηκε γύρω από την επιλογή της Καναδικής εθνικής αποστολής, να επιστρέψει στα Γιάννενα για την προετοιμασία της καθώς και στο επικείμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στα νερά της Παμβώτιδας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο αντιδήμαρχος, αφού σημείωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών, έχει συμβάλει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων στην αναγέννηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων που ρήμαζαν για πολλά χρόνια, πρότεινε στον κ. Ντρέιπερ, να συνεργαστούν στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, που έχει αποκτήσει ο Καναδάς για τις ανάγκες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και μετά τη λήξη του.

«Είναι η αρχή μιας συνεργασίας που θα είναι επωφελής για πολλούς τομείς της γιαννιώτικης οικονομίας, του τουρισμού, του αθλητισμού και της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή να διαφημίσει το Δήμο στο εξωτερικό» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γκόλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available