Η Ενωση Ελλήνων Δικηγόρων διοργάνωσε εαρινή εκδήλωση δικτύωσης για τα μέλη της

Κατά την ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δικηγόρων, Χρυσάνθη Ζαπάντη-Μελή, καλωσόρισε τα μέλη της Ένωσης στην εαρινή εκδήλωση και υπενθύμισε σε όλους τις επερχόμενες εκδηλώσεις του οργανισμού. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/ Βασίλης Βούλτσος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην αίθουσα Ivy Lounge του ξενοδοχείου Royalton στη Λεωφόρο Παρκ του Μανχάταν, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δικηγόρων (Hellenic Lawyers Association – HLA), την Πέμπτη 21 Μαρτίου, 6:30 το απόγευμα.

Η βραδιά, που έγινε σε χαλαρό στυλ Νέας Υόρκης, είχε εκτός από ποτό και ελαφρύ φαγητό, άφθονη συζήτηση και καλή διάθεση. Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν οι διαδικτύωση των μελών της Ένωσης, η αμοιβαία ενημέρωση επί επαγγελματικών θεμάτων, η ανταλλαγή ιδεών, αλλά και η σύσφιξη των ήδη υπαρχόντων σχέσεων.

Ο δικηγόρος Γεώργιος Ζαπάντης (George Zapantis) είπε στον Εθνικό Κήρυκα: «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των μελών της HLA και πολλοί φοιτητές της νομικής έδωσαν το παρόν απόψε με στόχο την ουσιαστική επαφή μεταξύ συναδέλφων και φίλων».

Η Ένωση Ελλήνων Δικηγόρων της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε για να δημιουργήσει ένα δίκτυο δικηγόρων ελληνικής καταγωγής και να προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή η Ένωση διαθέτει πάνω από οκτακόσιες επαφές και μέλη, συμπεριλαμβανομένων δικαστών, δικηγόρων και φοιτητών νομικής.

Από αριστερά ο Γεώργιος Ζαπάντης, ο Τόνυ Τσενεσίδης, η Χριστίνα Γκότση και ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/ Βασίλης Βούλτσος

Επιπρόσθετα, η HLA χρηματοδοτεί διάφορα σεμινάρια συνεχούς νομικής εκπαίδευσης καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά η Ένωση Ελλήνων Δικηγόρων συμμετέχει στην παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Η πρόεδρος της HLA Χρυσάνθη Ζαπάντη-Μελή ( Chrisanthy Zapantis-Melis), είπε κατά την ομιλία της: «Σας ευχαριστώ όλους και σας καλωσορίζω στην εαρινή εκδήλωση εκκίνησης (spring kick-off event) του οργανισμού μας για τη σεζόν που έρχεται. Είναι υπέροχο να σας βλέπω όλους να γνωρίζεστε καλύτερα, να δικτυώνεστε και να περνάτε καλά! Εχουμε πολλές επερχόμενες εκδηλώσεις. Μία από αυτές είναι στις 4 Απριλίου, που συμμετέχουμε στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών. Αμέσως μετά στις 14 Απριλίου συμμετέχουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο πρώτο τάγμα, ακριβώς πίσω από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο. ‘Όποιος θέλει να παρελάσει μαζί μας είναι καλοδεχούμενος».

Η κα Ζαπάντη-Μελή δήλωσε στον «Ε.Κ.»: «Είμαι πολύ χαρούμενη που απόψε, στην πρώτη μας εκδήλωση για την άνοιξη, καλωσορίζουμε 80 Ελληνοαμερικανούς δικηγόρους και δικαστές. Οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι σημαντικά τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους φοιτητές της νομικής, οι οποίοι μπορούν έτσι να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της συμμετοχής σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μα και τη σημασία της συνεργασίας με άλλους Ελληνικούς επαγγελματικούς οργανισμούς».

Στην αίθουσα Ivy Lounge του ξενοδοχείου Royalton στη Λεωφόρο Παρκ του Μανχάταν, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δικηγόρων, για την εκκίνηση των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων της HLA. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/ Βασίλης Βούλτσος

Για τη σημασία της Ένωσης στην επαγγελματική πορεία των νέων Ελλήνων δικηγόρων η δικηγόρος κα Χριστίνα Γκότση μας είπε: «Η HLA μπορεί να ανοίξει πόρτες σε διαφορετικούς οργανισμούς. Όλοι εργαζόμαστε για διαφορετικές νομικές εταιρίες και η Ένωση μπορεί να προσφέρει τα απαιτούμενα μέσα και τους πόρους για την επαγγελματική ευημερία των συμμετεχόντων».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Εμπορικός Επίτροπος του Γενικού Προξενείου Γιώργος Μιχαηλίδης, Γεώργιος Τσουγκαράκης μόνιμος συνεργάτης της Hughes Hubbard & Reed, o Τζέιμς Γκέρκης, ο δικαστής Μιχαήλ Χαρτοφίλης, ο Μιχαήλ Τιλιάκος, ο δικαστής Δημήτριος Ορφανούδης με τη σύζυγό του Έλενα Σαρκισσιάν, η Χριστίνα Χιουρέα και Θωμάς Papain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available