Η δεύτερη ετήσια γιορτή του συλλόγου Κυπρίων «Αφροδίτη» στο Στάτεν Αϊλαντ

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η ετήσια γιορτή του συλλόγου Κυπρίων «Αφροδίτη» Στάτεν Αϊλαντ στο κατάμεστο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρης» της κοινότητας Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου, το Σάββατο 2 Ιουνίου.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν παραδοσιακά κυπριακά φαγητά και γλυκίσματα φτιαγμένα από τα μέλη του συλλόγου και διασκέδασαν με μουσική και χορό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Φίλιππος Φοιτίδης, με δηλώσεις του στον “Εθνικό Κήρυκα” ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διατήρηση και διάδοση των κυπριακών ηθών, εθίμων και παραδόσεων στη νέα γενιά.

Μέλη του συλλόγου, από αριστερά, Πέτρος Γρηγορίου, ταμίας, Φίλιππος Φοιτίδης, πρόεδρος, Νίνα Παναγιώτου, μέλος, Παναγιώτα Φοιτίδη, μέλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

“Στην Κύπρο” είπε, “κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος έχουμε ως έθιμο να τιμάται και η βιβλική ιστορία του Κατακλυσμού του Νώε. Φέτος θεωρήσαμε σωστό να γιορτάσουμε την 2η επέτειο του συλλόγου μας το Σάββατο 2 Ιουνίου ώστε να συμπίπτει χρονικά και με τις δύο αυτές γιορτές. Αν και ο σύλλογος μας ιδρύθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια έχουμε ήδη 70 μέλη, όλοι κάτοικοι του Στάτεν Αϊλαντ. Με τον ενθουσιασμό που επικρατεί και την νεολαία που διαθέτουμε αισιοδοξούμε ότι το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι λαμπρό και πετυχημένο.”

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Νικόλαος Πετροπουλάκος συνεχάρη τον σύλλογο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την διατήρηση του κυπριακού πολιτισμού και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό τον αγώνα για την δικαίωση του κυπριακού ζητήματος.

Τέλος, ο ταμίας του συλλόγου, Πέτρος Γρηγορίου, ευχήθηκε στην Ομογένεια ένα καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι.

Ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος με ομάδα ψηστών, από αριστερά, Μιχάλης Νότο, Θωμάς Βλαστάκης, Ορέστης Αναστασίου, Μιχάλης Πανούσης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.
Ομάδα ψηστών, από αριστερά, Μανώλης Κούρος, Πέτρος Γρηγορίου, Ζήσης Μπάλο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν παραδοσιακά κυπριακά φαγητά και γλυκίσματα φτιαγμένα από τα μέλη του συλλόγου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available