Η KPS του Μάικλ Ψαρού αγόρασε την εταιρία φρένων Chassis Brakes International

Ο κ. Μάικλ Ψαρός. Φωτογραφία: Ε.Κ., Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η KPS Capital Partners, LP ανακοίνωσε πως η εταιρεία Chassis Braless International Group έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη επιτυχή ανακεφαλαίωσή της. Τα έσοδα της ανακεφαλαίωσης θα χρησιμοποιηθούν για να διανεμηθεί ρευστό στους μετόχους, να αναχρηματοδοτηθεί η κεφαλαιακή δομή της εταιρείας, να αγοραστεί η Robert Bosch GmbH και να παράσχει πόρους για επενδύσεις στην τεχνολογία και ανάπτυξη.

Η KPS δημιούργησε τον Μάιο του 2012 την εταιρεία Chassis Brakes International για να αποκτήσει την παγκόσμια επιχείρηση φρένων οχημάτων. Από την απόκτησή της, η KPS και η διαχείρισή της έχουν μεταμορφώσει την Chassis Brakes International σε μία ανεξάρτητη αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα εταιρεία.

Η Chassis Brakes International έχει ανοικοδομήσει καινούργιες εργοστασιακές εγκαταστάσεις στην Πολωνία, στην Κίνα, στην Ινδία και το Μεξικό. Εχει ξεκινήσει καινούργια πρωτοπόρα προϊόντα, έχει επεκτείνει την πελατειακή της βάση παγκοσμίως και έχει επενδύσει σε καινούργια τεχνολογία ενώ παράλληλα διατηρεί την παγκοσμίου επιπέδου ποιότητα και εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο κ. Μάικ Ψαρός δήλωσε ότι «η Chassis Brakes International είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της ικανότητας της ΚΠΣ να βλέπει αξία όπου οι άλλοι δεν μπορούν να δουν, να αγοράζει σωστά και να κάνει τις επιχειρήσεις καλύτερες. Κάτω από την ιδιοκτησία της KPS η Chassis Brakes International έχει μεταμορφωθεί από μία πρώην επιχειρηματική Μονάδα σε μία ανεξάρτητη και κερδοφόρα αναπτυσσόμενη και τεχνολογικά επικεντρωμένη εταιρεία.

»Αυτή η μεταβολή και η αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί η Chassis Brakes International σε μία εξαιρετική και φιλόδοξη εταιρεία. Ευχαριστούμε τη διοικητική ομάδα και τους υπαλλήλους της Chassis Brakes International ανά τον κόσμο για την επίτευξη αυτής της αξιοσημείωτης επιτυχίας».

Η Chassis Brakes International είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες φρένων αυτοκινήτων. Η εταιρεία προσφέρει μία σειρά υψηλής ποιότητας προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των δισκοφρένων, των rotors, χειρόφρενων τα οποία προορίζονται για επιβατικά αυτοκίνητα και για μικρά φορτηγά.

Η Chassis Brakes International σήμερα έχει 5.200 υπαλλήλους σε 16 χώρες σε 13 εργοστάσια και 11 μηχανικά κέντρα ή πωλήσεις στην Ευρώπη, Ασία, Νότιο Αφρική, Βόρειο και Νότιο Αμερική.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ψαρός, είναι Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς, λατρεύει την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, έλκει την καταγωγή του από τη Χίο και την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας, είναι συνιδρυτής, συνέταιρος και διευθυντής της KPS Capital Partners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *