Η ευθύνη τού να είσαι Ελληνας

Από αριστερά οι: Δρ. Γιώργος Λιακέας, Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, Δρ. Katherine E. Fleming, Δρ. Φρίξος Γκούσης, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Δρ. Γεώργιος Κοφινάς και Τζέιμς Μελής. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Στον χορό του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, το περασμένο Σάββατο, μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις που έκανε ποτέ ο ιστορικός αυτός επαγγελματικός σύλλογος, τιμήθηκε ο Δρ Γιώργος Κοφινάς, ως «Εξέχων ιατρός», η Δρ Φλωρεντία (Ντία) Χριστοδουλίδου ως «Εξέχουσα συνάδελφος» και η πρόβοστ του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Δρ Katherine E. Fleming, με το βραβείο του «Philhellene Award», φιλέλληνα.

Ο Δρ Κοφινάς είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ιατρούς γενικά στη Νέα Υόρκη, ειδήμων στην Αναπαραγωγική Ιατρική, με τρεις κλινικές και με μεγάλη προσφορά στην Κοινότητα.

Τον Δρ. Κοφινά προσφώνησε ο Δρ Γιώργος Γιατράκης, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και στενός φίλος του τιμώμενου.

Στην σύντομη, αλλά ουσίας ομιλία του Δρ. Κοφινά ήταν αποτυπωμένη η αγάπη του για την επιστήμη του και το ενδιαφέρον και η φροντίδα για τον ασθενή του.

«Η αγάπη μου για τον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής», είπε, «γίνεται φανερή από την πρακτική που έχουμε δομήσει – μία πρακτική με κορυφαίο στόχο να βοηθήσουμε τους άλλους να χτίσουν τις οικογένειές τους».

Αυτά, σε συνδυασμό με την σκληρή εργασία, αποτελούν «τη μυστική συνταγή» της επιτυχίας του Δρ. Κοφινά, που πλέον συνεργάζεται και με τον γιατρό γιο του Ιάσονα, επίσης εξειδικευμένο στον ίδιο τομέα.

Είναι πια τέτοια η φήμη της εταιρείας Kofinas Fertility Group, που τον επισκέπτονται ασθενείς από όλο τον Κόσμο, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Ελλάδας.

Επίσης, τιμήθηκε η πρόβοστ του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Δρ Katherine E. Fleming, η οποία είπε κάτι στην ομιλία της που «κόλλησε» στο μυαλό μου.

Μίλησε για την «ευθύνη τού να είσαι Ελληνας».

Σκεφτείτε το. «Την ευθύνη του να είσαι Ελληνας». Μεγάλη κουβέντα. Μια κουβέντα που κρύβει μέσα της την ουσία του Ελληνισμού και την προσφορά του στον Κόσμο: Την Φιλοσοφία, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Λογοτεχνία, την Ποίηση, την Αρχιτεκτονική.

Οχι, δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι Ελληνας. Ο Ελληνας έχει την μεγάλη τιμή αλλά και την μεγάλη ευθύνη να είναι Ελληνας. Ο Ελληνας έχει την ευθύνη να τιμά τους προκατόχους του. Παράλληλα όμως έχει την ευθύνη να προσθέτει κάτι, ένα μικρό πετραδάκι, στα επιτεύγματα εκείνων.

Η εποχή αυτή είναι δύσκολη για τον Ελληνα. Περνάμε μια μεγάλη κρίση. Ζούμε σε μια εποχή σοβαρής παρακμής. Και, δυστυχώς, στην Ομογένεια δεν πάμε πολύ καλύτερα…

Περνάμε μια επικίνδυνη περίοδο εδώ και στην Ελλάδα. Εδώ με την Αρχιεπισκοπή σε χρεοκοπία. Με τον Ερντογάν να φτάνει σήμερα στην Ελλάδα και να τον υποδέχονται οι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος…

Ο Ελληνας έχει περάσει όμως και άλλες σκληρές δοκιμασίες. Και βγήκε μεν λαβωμένος, αλλά ισχυρός στο εθνικό φρόνημα και στη νοοτροπία. Και σημείωσε πρόοδο.

Και τώρα, με την κατάλληλη ηγεσία, θα κάνει το ίδιο. Αρκεί να θυμάται ότι σηκώνει στους ώμους του την ευθύνη τού να είναι Ελληνας.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *