Η ηθική, ο απαράβατος κανόνας της ζωής

Κύριε Διευθυντά,

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αυτό το συνέδριο το λεγόμενο της Κληρικολαϊκής να έχει ακόμα θέση στα δρώμενα της Αρχιεπισκοπής και θράσος σαν να μην έχει συμβεί τίποτε με τα όσα έχουν δει το φως της επικαιρότητάς χάρη στο φιλότιμο και την ακεραιότητα εσάς που προστατεύετε τα ιδεώδη της Ρωμιοσύνης.

Με λυπεί αφάνταστα πώς κατάφερε το συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να είναι μια συγκέντρωση ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να συγκεντρώνονται σε μια τέτοια συγκέντρωση αμαρτωλής φαρσοκωμωδίας.

Η Κληρικολαϊκή συνέλευση δεν είναι συνέλευση μετόχων κάποιας βιομηχανίας. Είναι Πνευματικός Οργανισμός Ανώτατης Ηθικής Υποστάσεως και στ’ όνομα αυτής της υποστάσεως ο ηθικός άνθρωπος αγιοποιείται, γίνεται σύμβολο που απομακρύνει τον άνθρωπο από τη βρώση και την πόση των ασθενειών των συμποσίων.

Η έννοια του ηθικού είναι σοφία ευγενών αισθημάτων αφοσιωμένων στις ανάγκες του συνανθρώπου του και εκδηλώνεται από του φιλάνθρωπου πνεύματος που κατοικεί σε ελληνικές ψυχές. Η αγαθοεργία είναι προνόμιο που έχει τις ρίζες της στα βάθη της προ Χριστού Ιστορία μας.

Οι Ελληνες, μεγαλώσαμε στις αυλές, στις αλάνες και γαλουχηθήκαμε στο νόμο της ηθικής.

Ο Επίσκοπος Φασιανής δεν γίνεται ήρωας με απειλές. Ο Σεβασμιότατός ακόμα και την στιγμή που ο κ. Γεώργιος Τσαντίκος ήταν ο μόνος ουσιώδης που είπε λόγια που αναπτέρωσαν έστω και για λίγο αυτό που περιμένουμε, το θαύμα.

Τα θαύματα γίνονται στους πιστούς στην ζωή αυτών που πιστεύουν, έχουνε δει πολλά θαύματα. Ο Ελληνορθόδοξος Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν θα ανοικοδομηθεί και θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Τον ηθικό Περίανδρο εκεί στην Κόρινθο ο Παύλος τον βρήκε. Για τη διάνοιξη του ισθμού ζήτησε ο έρανος να είναι τίμια χρήματα. Καιρός να ξεκουραστείτε Σεβασμιότατε.

Νικόλαος Μουλινός
Woodside, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available