Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Καρδιώτισσας στον Ι.Ν. των Τριών Ιεραρχών Μπρούκλιν

Ο π. Μαρκ Λίσιουρ μυρώνει τους πιστούς από την εικόνα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Την Παρασκευή 5 Απριλίου με την ευκαιρία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, τέθηκε σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Καρδιώτισσας προερχόμενη από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην Πενσυλβάνια.

Την ιερά εικόνα, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Παμφίλου κ. Δανιήλ των εν ΗΠΑ Ουκρανών, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Αρχιμανδρίτης, Ευγένιος Πάππας και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε Δοξολογία προς τιμήν της εικόνας, Ιερά Αγρυπνία και το πρωί του Σαββάτου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Καρδιώτισσας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δανιήλ εξέφρασε μέσω «Ε.Κ.» τη χαρά του που βρίσκεται στον ιστορικό ναό των Τριών Ιεραρχών, στον οποίο, όπως είπε, εκκλησιάζεται μεγάλος αριθμός Ουκρανών χριστιανών: «Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Γέροντα Αμερικής κ. Δημητρίου φέραμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας έτσι ώστε να την ασπαστούν και να προσευχηθούν οι πιστοί. Ευχόμαστε με τα τόσα προβλήματα που γνωρίζει ο κόσμος η Παναγία να φέρει ελπίδα, φως, προστασία και αγάπη. Χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα».

Ο π. Ευγένιος Πάππας φανερά συγκινημένος μίλησε στον «Ε.Κ.» για την ευλογία που έφερε η ιερά εικόνα στην κοινότητα και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δανιήλ για τη μεγάλη τιμή που τους έκανε.

Οπως ανέφερε, «από την εικόνα αυτή καθημερινά εδώ και 8 χρόνια ρέει και στάζει μύρο που ευωδιάζει σαν τριαντάφυλλα. Χιλιάδες πιστοί από όλη την Αμερική την ασπάζονται για να βρουν σωματική και ψυχική υγεία. Τα θαύματα της εικόνας είναι πραγματικά αναρίθμητα. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Αμερικής και για πρώτη φορά έρχεται στη Νέα Υόρκη».

Οι πιστοί προσκυνούν την θαυματουργή εικόνα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα, π. Μαρκ Λίσιουρ, (Fr. Mark Leasure), ανέφερε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα η εικόνα της Παναγίας, που φτιάχτηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στην Πενσυλβάνια, έχει θεραπεύσει εκατοντάδες ανθρώπους από καρκίνο, παθήσεις της καρδιάς και άλλες σοβαρές ασθένειες, ενώ δεκάδες γυναίκες που αδυνατούσαν να κάνουν παιδί κατάφεραν να γίνουν μητέρες.

Πρόσθεσε πως «καθημερινά λαμβάνουμε γράμματα με προσευχές από όλο τον κόσμο και όλα διαβάζονται μπροστά στην εικόνα». ]

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ιωάννης Ευγένης, ευχαρίστησε τους πιστούς που παρευρέθηκαν, καθώς και τον «Ε.Κ.» την εφημερίδα η οποία, όπως είπε, πάντα στηρίζει και προβάλει την κοινότητα των Τριών Ιεραρχών.

Ο πολιτειακός βουλευτής, Ανδρέας Γουνάρδης, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία της εικόνας και ευχήθηκε στην Ομογένεια Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου κ. Δανιήλ των εν ΗΠΑ Ουκρανών χοροστατεί της Ακολουθίας. Αριστερά, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου κ. Δανιήλ θυμιάζει την ιερά εικόνα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου κ. Δανιήλ των εν ΗΠΑ Ουκρανών χοροστατεί της Ακολουθίας. Αριστερά, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Οι πιστοί προσκυνούν την θαυματουργή εικόνα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ιωάννης Ευγένης με την ταμία Ιουλία Δημακάκου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο κατάμεστος ιερός ναός των Τριών Ιεραρχών. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο κατάμεστος ιερός ναός των Τριών Ιεραρχών. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available