Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης για την Suzanne Eaton

Η Suzanne Eaton (AP Photo)

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με αφορμή την εξιχνίαση της αποτρόπαιης δολοφονίας της εγκρίτου επιστήμονος Dr. Suzanne Eaton (Δρ Σούζαν Ιτον), πριν από λίγες ημέρες, στη Δυτική Κρήτη, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, εκφράζει προς την οικογένεια, τους συγγενείς και συνάμα στα μέλη της Διεθνούς και Τοπικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας, θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπάθεια σύνολης της Τοπικής Εκκλησίας για το τραγικό αυτό γεγονός.

Η Εκκλησία της Κρήτης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους και τους συναδέλφους της αείμνηστης Suzanne, μιας επιστήμονος εγνωσμένου και διεθνούς κύρους, με σπουδαία προσφορά στην έρευνα και την επιστήμη, αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος συγχαίρει τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, τις αστυνομικές Αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας, το Στρατό, τους Συλλόγους και όλους τους εθελοντές, για την καθοριστική συμβολή τους στην άμεση διαλεύκανση αυτής της τραγικής υπόθεσης.

Η Εκκλησία της Κρήτης τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη του απόλυτου σεβασμού στην ιερότητα του προσώπου και την αξία της ανθρώπινης ζωής και προβάλλει το επιτακτικό χρέος του κάθε ανθρώπου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην ειρηνική συνύπαρξη και την αληθινή κοινωνία όλων των ανθρώπων, με βάση τις Ευαγγελικές αρχές, τον αλληλοσεβασμό και την αξιοπρέπεια.

Ο Θεός ας έλθει βοηθός και σκεπαστής όλων μας και ας μην επιτρέψει παρόμοια τραγικά γεγονότα στο μέλλον!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available