Η κατάθεση του Σέσιονς για Ρωσία στην Επιτροπή – Τι είπε για Γιώργο Παπαδόπουλο (βίντεο)

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ τη στιγμή που ορκίζεται πριν από την έναρξη της κατάθεσης του στο Κογκρέσο AP Photo/Alex Brandon

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, οδηγήθηκε εκ νέου να καταθέσει την Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης του Κογκρέσου, η οποία ερευνά την υπόθεση παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών το 2016, βασικά έπειτα από την κατάθεση και συνεργασία του ομογενή Γιώργου Παπαδόπουλου με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μόλερ.

Ο κ. Σέσιονς δήλωσε με ανεβασμένο τον τόνο της φωνής του, πως δεν είχε παραπλανήσει τα μέλη του Κογκρέσου όταν είχε δηλώσει τον Οκτώβριο που κατέθεσε ότι δεν είχε γνώση για επικοινωνίες ανάμεσα σε εκπροσώπους της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ το 2016 με Ρώσους.

Attorney General Jeff Sessions testifies before the House Judiciary Committee, where he is expected to face questions on his meetings with Russian officials and the Uranium One deal.Live Blog: http://fxn.ws/2zGRXBx

Posted by Fox News on Tuesday, November 14, 2017

Για τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ανέφερε ότι του είχε συστήσει να μη συζητήσει με τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη ξένη κυβέρνηση. Ο κ. Σέσιονς είχε πει χαρακτηριστικά πως «δεν θυμάμαι τη συνάντηση του Μαρτίου του 2016 στο Trump Hotel στην οποία συμμετείχε ο κ. Παπαδόπουλος», και συμπλήρωσε πως «αφού διάβασα τι είπε και από όσο θυμάμαι καλύτερα, πιστεύω πως ήθελα να καταστήσω σαφές σε αυτόν πως δεν είχε την εξουσιοδότηση να αντιπροσωπεύσει την εκστρατεία στη ρωσική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη ξένη κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα».

Ο κ. Σέσιονς είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τι είπε, αρχικά, κατά τη συνάντηση στην οποία ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για τις επικοινωνίες του με τους Ρώσους, σημειώνοντας πως «συνέβησαν 18 μήνες πριν από την κατάθεσή μου» και πρόσθεσε πως «ευχαρίστως θα τις είχα αναφέρει αν τις είχα θυμηθεί, επειδή πίεσα ενάντια στην πρότασή του, που πίστεψα πως θα ήταν λάθος».

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσής του, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι διακατεχόταν από νευρικότητα για το συγκεκριμένο θέμα του κ. Παπαδόπουλου και όπως εξελίσσεται, τόνισε ότι έχει πρόβλημα να θυμηθεί συγκεκριμένα γεγονότα όπως οι συζητήσεις του κ. Παπαδόπουλου, λόγω της θυελλώδους φύσης της εκστρατείας, λέγοντας πως υπήρχε «ένα είδος χαοτικής έντασης κάθε μέρα, από την πρώτη ημέρα».

Τόνισε ακόμα, πως «μπορώ να κάνω ό,τι καλύτερο για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας όπως τις καταλαβαίνω και σχετικά με ό,τι καλύτερο θυμάμαι, ωστόσο δεν θα δεχθώ και δεν θα απορρίψω κατηγορίες πως είπα ποτέ ψέματα στην κατάθεσή μου, αυτό είναι ψέμα. Δεν άλλαξα ποτέ την ιστορία μου, αλλά πάντοτε έλεγα την αλήθεια. Και έχω απαντήσει κάθε ερώτηση με όσα περισσότερα θυμάμαι και θα συνεχίσω και σήμερα να κάνω το ίδιο».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *