Η νέα… στρατηγική του Ιδρύματος Ωναση, ΗΠΑ – και πιο πέρα

O κ. Vallejo Gantner (Photo Credit: Arion Doerr/ Source: Onassis USA)

Πέρασαν μήνες από τότε που το Ιδρυμα Ωνάση, απέλυσε, κακήν κακώς -στην κυριολεξία- το προσωπικό του Ιδρύματος Ωνάση ΗΠΑ, ακόμα και την αφοσιωμένη διευθύντριά του, Αμάλια Κοσμετάτου.

Το Ιδρυμα Ωνάση ΗΠΑ στεγαζόταν στο φημισμένο Olympic Tower, που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και που η παρούσα διοίκησή του το πούλησε, για κάποιο λόγο, πριν λίγα χρόνια.

Μετά από τα γεγονότα αυτά φαινόταν, ελλείψει οποιασδήποτε ενημέρωσης, ότι είχε τερματίσει την αποστολή του στις ΗΠΑ.

Και να που πέσαμε έξω. Τουλάχιστον εν μέρει.

Το Ιδρυμα μάς πληροφορεί, με ανακοίνωση Τύπου, ότι διόρισε «ως καλλιτεχνικό και εκτελεστικό διευθυντή τον Βαλέτζο Γκάντνερ (Vallejo Gantner), τον οποίον, μάλιστα, χαρακτηρίζει και ως «φημισμένο» (acclaimed).

Το πού αποβλέπει το Ιδρυμα διορίζοντας τον Βαλέτζο Γκάντνερ, προφανώς ελλείψει κάποιου Ελληνα, μας το εξηγεί η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Πολιτιστική Διευθύντρια (Director of Culture) του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, Νέα Υόρκη και «πιο πέρα» – έτσι γράφει η ανακοίνωση, «and beyond».

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής», λέει η κ. Παναγιωτάκου, «για το Πολιτιστικό του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, Νέα Υόρκη και πιο πέρα. Το ταλέντο, το όραμα και η έμφυτη περιέργεια του Γκάντνερ είναι τέλεια προσαρμοσμένα με την στρατηγική μας για το μέλλον».

Τέλεια. Ωστόσο, ποια ακριβώς είναι αυτή η στρατηγική, κι αν επιτρέπεται, μια αθώα ερώτηση: Περιλαμβάνει και την ταπεινή Ομογένεια η νέα στρατηγική ή αυτή, η Ομογένεια, πάει πια, ξεπεράστηκε;

Α.Η.Δ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available