Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι, η βουλευτής και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη, που διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς με τη Μητέρα Εκκλησία και μακροχρόνια γνωριμία με τον Παναγιώτατο, συνοδευόταν από τον σύζυγό της, κ. Ισίδωρο Κούβελο, και τον κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, Αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η κυρία Μπακογιάννη, στην εγκάρδια συνομιλία που είχαν, συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας, ενώ η πρώην Υπουργός Εξωτερικών τον ενημέρωσε για τις επαφές που θα έχει στην Πόλη και για την ομιλία που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Κος για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρέστη και ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος.
Επίσης, επίσκεψη στην Εδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε, ο Πρέσβης Samuel Brownback, ο οποίος διορίσθηκε πρόσφατα επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ.

Ο πρέσβης Brownback ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τα νέα καθήκοντά του και για τα επικείμενα ταξίδια του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη σειρά του συνεχάρη τον κ. Πρέσβη για τη νέα τιμητική αποστολή που ανέλαβε και συζήτησε μαζί του για την κατάσταση των χριστιανών στην Τουρκία.

Ακόμα, κατέστη γνωστό ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Οι δύο Προκαθήμενοι αντάλλαξαν θερμές ευχές για τις Αγιες ημέρες του Πάσχα και της Αναστάσεως του Κυρίου και συζήτησαν για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ιδιαιτέρως, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *