Η «ΝΥΤ» για το ελληνικό «Korali»: Απόδραση στη Μεσόγειο από το Upper East Side

Πηγή: Facebook/@koralinyc.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα απόγευμα με χιόνι του Ιανουαρίου, το «Korali», το ελληνικό εστιατόριο στο Upper East Side, έμοιαζε ικανό να μεταφέρει τους πελάτες του από τους κρύους, απρόσωπους δρόμους της πόλης, σε ένα ηλιόλουστο, ευχάριστο νησί της Μεσογείου, έγραψε η «New York Times».

Τα ξύλινα λευκά τραπέζια και οι καρέκλες, οι πέτρες στον τοίχο και το ψηλό ταβάνι, που θύμιζαν ταβέρνα σε ένα παλιό παράκτιο χωριό και η ελληνική μουσική, έδιναν στο χώρο μία αίσθηση χαλάρωσης και γιορτής. Καθώς οι πελάτες σταθερά έρχονταν στο ευρύχωρο κατάστημα, στη γωνία της Third Avenue και της 93rd Street, ορισμένοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλο, καθώς γνωρίζονταν ενώ άλλοι «κοινωνικοποιούνταν» στο μπαρ.

Για τον Τζόελ και την Σέριλ Κράσνερ, που ζουν 5 τετράγωνα μακριά, το « Κorali» τους δίνει την αίσθηση της απόδρασης. «Η μουσική και ο διάκοσμος μας κάνει να νιώθουμε σα να είμαστε σε διακοπές» δήλωσε η κ. Κράσνερ. Ο ιδιοκτήτης, Γρηγόρης Πολίτης, 47 ετών, χαιρέτησε τους Κράσνερ εγκάρδια με ελαφριά χτυπήματα στην πλάτη: «Ολα ‘Ο.Κ.’ απόψε εσείς οι δύο;».

Ενα κατάστημα με αυτού του είδους το ευχάριστο περιβάλλον ήταν ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του ο κ. Πολίτης όταν άνοιξε το «Korali» τον Μάιο του 2015. Ο ίδιος έχει καταγωγή από τη Λευκάδα και λέει πως έχει αγαπημένες αναμνήσεις από φαγητό σε ταβέρνες εκεί, όπου φίλοι και οικογένεια μαζεύονταν για χαλαρές συζητήσεις και γεύματα με τοπικά προϊόντα, λαχανικά, αλλά και ψάρια που είχαν αλιευτεί την ίδια μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available