Η οικογένεια του ομογενή Ιωάννη Τσάκαλου προσφέρει 250.000 δολ. για εύρεση δολοφόνου του

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η οικογένεια του ομογενή επιχειρηματία Ιωάννη Τσάκαλου προσφέρει το ποσό των 250.000 δολ. για την εύρεση του δολοφόνου του. Εχουν αναρτήσει μεγάλες πινακίδες σε εμφανή σημεία της κεντρικής οδικής αρτηρίας 91 σε αμφότερες τις κατευθύνσεις, η οποία διασχίζει την πολιτεία του Κονέκτικατ προς και από Νέα Υόρκη αναφέροντας όταν αναζητείται ο δράστης και όποιος δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του θα λάβει το ποσό των $250.000.

Από τον φόνο του και μετά το σπίτι του εξακολουθεί να είναι αδειανό. Η Αστυνομία δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τον δολοφόνο του ενώ ελπίζει ότι με την τοποθέτηση των πινακίδων με τη φωτογραφία του και το προσφερόμενο ποσό των $250.000 κάποιος θα εμφανιστεί που γνωρίζει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις γιατί και ποιος φόνευσε εν ψυχρώ τον Ιωάννη Τσάκαλο.

Οπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυξ», προ τριετίας σχεδόν ο ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Τσάκαλος, 87 ετών τότε, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με μία σφαίρα στο κεφάλι, το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2013, από μία από τις κόρες του. Ο αείμνηστος ζούσε στην πόλη Γουίνσδορ του Κονέκτικατ ενώ είχε και σπίτι στην πόλη Τσέστερφιλντ του Νιου Χαμσάιρ. Οπως μάλιστα προκύπτει από τα αρχεία του «Ε.Κ.» ήταν αναγνώστης της εφημερίδας μας μέχρι και το έτος 2000.

Rita and John Chakalos (submitted photo)

Κατά συγκυρία η επί 59 χρόνια σύζυγός του, Ρίτα Τσάκαλου, είχε αποβιώσει μία εβδομάδα πριν τη Γιορτή των Ευχαριστιών του 2013, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού δολοφονηθεί ο άτυχος ομογενής. Η Αστυνομία αρνήθηκε να κατονομάσει το συγγενικό πρόσωπο που τον βρήκε νεκρό, πλην όμως η Τζόι Γουάσμπερν, η οποία ήταν η οικονόμος του σπιτιού (το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 140 Pond Brook Road στο Τσέστερφιλντ του Νιου Χαμσάιρ), είπε ότι βρέθηκε από μία από τις τέσσερις κόρες του. Η κ. Γουάσμπερν είπε ότι γνώριζε τον κ. Τσάκαλο επί 25 χρόνια.

Ο αείμνηστος ήταν γνωστός στο Νιου Χαμσάιρ και για το λόγο ότι στόλιζε το σπίτι του και τον περίβολο χώρο στο Τσέστερφιλντ του Νιου Χαμσάιρ με ένα εκατομμύριο λαμπιόνια επί πολλά χρόνια, ενώ συνέλλεγε τρόφιμα από τους επισκέπτες και δωρεές για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη μικρή πόλη, η οποία αποτελείται από περίπου 3.600 κατοίκους. Τα τρόφιμα και οι δωρεές διανέμονταν μέσω της τράπεζας τροφίμων γνωστή ως Joan’s Food Pantry.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην πόλη Κιν του Νιου Χαμσάιρ στις 29 Ιουνίου του 1926 και ήταν το μόνο αγόρι του ζεύγους Κωνσταντίνου και Καλλιόπης Τσάκαλου, οι οποίοι είχαν πέντε θυγατέρες. Εντάχθηκε στον αμερικανικό στρατό ως αλεξιπτωτιστής όπου υπηρέτησε με υψηλό εθνικό αίσθημα και διακρίθηκε για τη γενναιότητά του καθότι συμμετείχε σε αποστολές υψηλής διακινδύνευσης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ηταν απόφοιτος του τεχνολογικού Κολεγίου Bradford Durfee από το οποίο έλαβε το δίπλωμα του μηχανικού υφαντουργίας το 1951. Νυμφεύθηκε την Ρίτα Μπαρανόφσκι που γνώρισε κατά τη φοίτησή του στο Λύκειο του Middletown με την οποία παρέμειναν παντρεμένοι επί 59 χρόνια και η οποία απεβίωσε λίγες μέρες πριν την Εορτή των Ευχαριστιών και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου του 2013, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Ο αείμνηστος αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένειά του για την οποία συνήθιζε να λέγει πως «χωρίς οικογένεια δεν έχεις τίποτε, η οικογένεια είναι το παν». Ηταν αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον τομέα των επενδύσεων και των ακινήτων, και εργαζόταν με κέφι και μεράκι μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Δεν έδειχνε ποτέ σημάδια κόπωσης και πάντοτε η προσωπικότητά του αντανακλούσε την προσωπικότητα ενός μεγάλου ανθρώπου, ο οποίος είχε ευαίσθητη καρδιά. Μαζί με την σύζυγό του Ρίτα αισθάνονταν την υποχρέωση να δίνουν σ’ εκείνους οι οποίοι είχαν ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά στην πόλη Τσέστερφιλντ του Νιου Χαμσάιρ όπου διατηρούσαν μεγάλη οικία και επισκέπτονταν τακτικά, ενώ δεν ήθελαν να γνωρίζει κανείς για τις φιλανθρωπικές τους πράξεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available