Η Ομογένεια δήλωσε «παρούσα»

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, για Βουλή και Γερουσία (πολιτειακές και ομοσπονδιακές), αλλά και για άλλα δημόσια αξιώματα, όλοι εμείς οι ομογενείς, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας προτιμήσεις και πεποιθήσεις (που σαφώς και δεν μπορεί να είναι ίδιες), έχουμε μια επιπλέον αγωνία η οποία είναι κοινή σε όλους μας: αυτή που έχει να κάνει με την εκπροσώπηση της κοινότητάς μας.

Και αυτή τη φορά η αγωνία μας για τις ενδιάμεσες εκλογές μετατράπηκε σε χαρά, αφού η ελληνοαμερικανική παρουσία στα δημόσια αξιώματα, όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά και ενισχύθηκε.

Μπορεί να μην εκλέξαμε ομοσπονδιακό γερουσιαστή (υπάρχει βέβαια πάντα ο φιλέλληνας Μπομπ Μενέντεζ που κέρδισε την επανεκλογή του στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης, παρά τον ανελέητο και άδικο πόλεμο που δέχθηκε), αλλά το πρόσημο από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Είδαμε μέλη της κοινότητάς μας να κερδίζουν την επανεκλογή τους, είδαμε και νέα πρόσωπα να κάνουν θριαμβευτική είσοδο στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Είδαμε επίσης και τους υποψηφίους μας που δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν σε κάποιο δημόσιο αξίωμα να αφήνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον, αφού βέβαια έκαναν πολύ καλές προεκλογικές εκστρατείες και άφησαν το στίγμα τους.

Χαιρόμαστε λοιπόν που περισσότερα μέλη της κοινότητάς μας θα μάχονται, εκτός όλων των άλλων, για τα συμφέροντά της.

Χαιρόμαστε παράλληλα γιατί η ανάδειξη νέων ομογενών σε δημόσια αξιώματα αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η κοινότητά μας είναι ακμαία και υπολογίσιμη σε αυτή τη σπουδαία χώρα που μας υποδέχθηκε και έγινε η δεύτερη πατρίδα μας.

Οταν δε τα πρόσωπα αυτά είναι και αντικειμενικά άξια και ικανά, τότε η χαρά μας είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σε γενικές γραμμές, με τις ενδιάμεσες εκλογές η Ομογένεια φώναξε ότι είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις και στα πολιτικά δρώμενα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φώναξε ότι έχει λαμπρό μέλλον, που μπορεί να γίνει ακόμα πιο λαμπρό με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available