Η Ομογένεια υπέρ της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2017

Η τραγουδίστρια Demy η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό και ο Μιχάλης Κόκκινος. Πηγή: Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού.

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η αξιοποίηση της Ομογένειας από τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού για τη στήριξη του τραγουδιού με το οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΓΓΑΕ με την τραγουδίστρια Demy και την ομάδα υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής.

Στη σχετική ανακοίνωση Τύπου αναφέρεται ότι σημαντικό είναι να γίνει η ψηφοφορία από την Ομογένεια μέσω των αριθμών τηλεφώνου που χρησιμοποιούνται σε κάθε χώρα όπου γίνεται η ψηφοφορία και να μην ψηφίσει η Ομογένεια μέσω των αριθμών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, διότι από την Ελλάδα είναι αδύνατη η στήριξη της ελληνικής συμμετοχής.

Είναι κατά συνέπεια σκόπιμο να παρακολουθήσει η Ομογένεια τον διαγωνισμό μέσω των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών (στη χώρα όπου οι ομογενείς διαβιούν) και να ψηφίσουν μέσω των αριθμών που προτείνονται από τα κανάλια αυτά.

Στον Α΄ Ημιτελικό συμμετέχουν οι ακόλουθες χώρες Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Γεωργία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Σουηδία, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Κύπρος, Σλοβενία, Αρμενία, Μολδαβία, Τσεχία, Λετονία, Ισλανδία, Ελλάδα και Πολωνία.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *