Η Πάφος στους φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς

Φωτογραφία: ΚΟΤ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Γύρω στις 57.72 αγγλικές λίρες στοιχίζουν για ένα τουρίστα που επισκέπτεται την Πάφο η αγορά οκτώ διαφορετικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Εξετάζοντας τις τιμές αυτών των προϊόντων, το Post Office Barometer κατέταξε την πόλη στους δώδεκα φθηνότερους προορισμούς του κόσμου για το 2018.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Πάφος είναι φθηνότερη ακόμα και από την ελληνική Κέρκυρα η οποία εντάσσεται στους φθηνότερους προορισμούς, ωστόσο είναι λίγο ακριβότερη από την πόλη Μαρμάτις της Τουρκίας και την ισπανική Costa del Sol.

Η έρευνα εξέτασε τις τιμές οκτώ προϊόντων τα οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί ή θα καταναλώσει ένας τουρίστας στις διακοπές του, όπως εμφιαλωμένο νερό, καφές, αναψυκτικό, μπύρα, δείπνο για δύο, ένα ποτήρι κρασί, εντομοαπωθητικό και αντηλιακό.

Σύμφωνα με την έρευνα το εμφιαλωμένο νερό στην Πάφο κοστίζει 0.26 αγγλικές λίρες, ο καφές 2.64 αγγλικές λίρες, το αναψυκτικό 1.91 αγγλικές λίρες, και η μπύρα 2.37 αγγλικές λίρες. Ακολούθως ένα δείπνο για δύο με κρασί κοστίζει 34.49 αγγλικές λίρες, ένα ποτήρι κρασί 2.91, το εντομοαπωθητικό 5.87 και το αντηλιακό 7.27 αγγλικές λίρες.

Πρώτη στη λίστα με τις χαμηλότερες τιμές είναι η Βουλγαρία με το ποσό για την αγορά των ίδιων προϊόντων να ανέρχεται στις 37.92 αγγλικές λίρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available