Η πίτα του Κυβερνείου της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος στο Σταθάκειο, Αστόρια

Αντώνης Σερέτης, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Γκουρνέλος, Κωνσταντίνος Βλάχος, Γιάννης Νικολόπουλος, κυβερνήτης ομοσπονδίας, Ταμ Κοράκης, Κάθι Τσόκας, Τζίμης Τσόκας και Δημήτρης Παλιούρας στην Ετήσια Kοπή της Βασιλόπιτας, Κυβερνείο της Νέας Υόρκης και Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής & Καναδά, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 12 Γενάρη 2020. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την καθιερωμένη ετήσια τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, πραγματοποίησε την Κυριακή το μεσημέρι η διοίκηση του Κυβερνείου της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος ΗΠΑ και Καναδά.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στη Νέα Υόρκη, την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή του Ιανουαρίου και έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους Συλλόγους και τα μέλη τους.

Μεταξύ των στελεχών που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Τομ Κοράκης, ο Αντώνης Σερέτης, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο Βασίλης Γκουρνέλος, ο Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Δημήτρης με την Κατερίνα Τσόκα και ο Δημήτρης Παλιούρας.

Ετήσια Kοπή της Βασιλόπιτας από το Κυβερνείο της Νέας Υόρκης και Συλλόγους της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής & Καναδά, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 12 Γενάρη 2020. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

«Οι Σύλλογοι οι οποίοι συγκροτούν σήμερα την Ομοσπονδία είναι όλοι ενεργοί και τελούν σημαντική δραστηριότητα. Διοργανώνουν χοροεσπερίδες και άλλες εκδηλώσεις και έχουν παρουσία στην Ομογένεια. Εμείς έχουμε καθιερώσει, ως Ομοσπονδία, να πραγματοποιούμε αυτήν την εκδήλωση μια φορά τον χρόνο, στη Νέα Υόρκη», ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο Γιάννης Νικολόπουλος, ο οποίος παραμένει ένα πολύ ενεργό στέλεχος της οργανωμένης ομογένειας.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αποτελεί πάντα και μια αφορμή για συζήτηση, προκειμένου να συντονιστούν οι κοινές δράσεις των Συλλόγων, αλλά και να κρατηθεί ενεργή η συνείδηση της κοινής καταγωγής των μελών, ιδίως στις νεότερες ηλικίες.

Ετήσια Kοπή της Βασιλόπιτας από το Κυβερνείο της Νέας Υόρκης και Συλλόγους της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής & Καναδά, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 12 Γενάρη 2020. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available