Δυναμικό «παρών» στην Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο Νέας Υόρκης (βίντεο)

Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην Παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης έδωσε για μια ακόμη χρονιά δυναμικό «παρών» και η φημισμένη 5η Λεωφόρος βάφτηκε «γαλανόλευκη».

Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι η κίτρινη γραμμή της «ελληνικής» Αστόριας δεν λειτουργούσε πλήρως, οι ομογενείς έφτασαν με κάθε τρόπο στο Μανχάταν και παρέλασαν για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι Εθνικοί Υμνοι των ΗΠΑ και της Ελλάδας κατά την Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφορό της Νέας Υόρκης…Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

.

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κέρδισε και πάλι το θερμό χειροκρότημα, εντυπωσιάζοντας με το αγέρωχο βήμα και την επιβλητική παρουσία, καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας, που πλημμύρισε την 5η Λεωφόρο με την μοναδική μουσική της.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος της Κέρκυρας στην Παρέλαση της Ομογένειας και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης…Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζορτζ Μάρκους, ήταν ο Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την τιμή που του αποδόθηκε, στη μεγαλύτερη και πιο εμβληματική εκδήλωση του Απόδημου Ελληνισμού.

«Είμαι Ελληνοαμερικανός γεννημένος στην Ελλάδα, αφού έχω γεννηθεί στην Εύβοια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι Τελετάρχης στην παρέλαση. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, κρατάμε τις κοινότητές μας ενωμένες», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο κ. Μάρκους.

Η Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης…Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

.

Στην 5η Λεωφόρο παρέλασαν ακόμη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, η Ομοσπονδιακή βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, ο Επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτιος Φωτίου, η ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, ο πολιτειακός βουλευτής Ανδρέας Γουνάρδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κ.ά.

Live on 5th Avenue as the procession has begun with police on motorcycles showing the way

Posted by The National Herald / Εθνικός Κήρυξ on Sunday, April 14, 2019

.

Πρωινό στο «Αύρα»

Μια ώρα πριν από την παρέλαση, πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο πρωινό στο ομογενειακής ιδιοκτησίας εστιατόριο «Αύρα», στο Μανχάταν.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες, αλλά και παραδοσιακούς χορούς, παρουσία αντιπροσώπων των διοργανωτών, επισήμων αλλά και προσκεκλημένων από την Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί νοιώθουμε ότι μαζί με τους ομογενείς ενώνουμε την Ελλάδα. Αλλωστε, αυτή τη στιγμή είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά το μήνυμα της 25ης Μαρτίου , δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Το πρωινό πριν την Παρέλαση στο εστιατόριο «Avra»

Στο ομογενειακό εστιατόριο Avra Madison Estiatorio όπου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πρωινό πριν από την Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφορό της Νέας Υόρκης.Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04Video: Xristodoulos Athanasatos

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

.

«Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι το όλο κλίμα και η συμμετοχή του κόσμου δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έφυγαν από την πατρίδα, κουβαλάνε την Ελλάδα μέσα τους», είπε ο κ. Νικολούζος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΚΑ, Λου Κάτσος, που υπενθύμισε την ρήση του Ρήγα Φεραίου «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Οι Εύζωνες στο εστιατόριο «Avra» πριν την Παρέλαση στη Νέα Υόρκη

Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στο ομογενειακό εστιατόριο Avra Madison Estiatorio όπου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πρωινό πριν από την Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφορό της Νέας Υόρκης.Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04Video: Matina Demeli Spiliopoulos

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Sunday, April 14, 2019

.

.

 

1 Comment

  1. Πάλι ο Πατούλης στην Αμερική. Ελπίζω να πληρώνει τα εισιτήρια από την τσέπη του αν και αμφιβάλω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available