“Πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία” πίσω από κυβερνοεπιθέσεις ανέφερε για πρώτη φορά ο Τραμπ (βίντεο)

AP Photo/Evan Vucci

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπαίτιος για τις κυβερνοεπιθέσεις ενάντια στο Δημοκρατικό Κόμμα είναι η Ρωσία, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνέντευξης Τύπου, ύστερα από την εκλογή του στις 8 Νοεμβρίου για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Η παραδοχή του κ. Τραμπ έγινε εν μέσω των αποκαλύψεων πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τον είχαν ενημερώσει μία εβδομάδα νωρίτερα ότι Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που τον διαβάλλουν και αφορούν τη λάγνα συμπεριφορά του σε ένα δωμάτιο ρωσικού ξενοδοχείου.

Γνωρίζω πάντα πως «υπάρχουν κάμερες στα πιο παράξενα μέρη» είπε ο κ. Τραμπ, για να προσθέσει: «Θεωρώ ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν αυτές οι πληροφορίες. Είναι ψευδείς ειδήσεις. Κατασκευασμένα πράγματα, δεν συνέβη. Πρόκειται για μία ομάδα αντιπάλων μας που ενώθηκε, άρρωστοι άνθρωποι, που ένωσαν αυτές τις ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος την Τετάρτη από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, ο κ. Τραμπ αναδιπλώθηκε στο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, για τις οποίες η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα διεξήγαγε έρευνα και εξέδωσε επίσημη αναφορά.

«Σε ό,τι αφορά το χακάρισμα, θεωρώ ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω, επίσης ότι δεχόμαστε κυβερνοεπιθέσεις από άλλα κράτη και άλλα άτομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, ο κ. Τραμπ εξήρε τη στάση του Βλαντιμίρ Πούτιν να τοποθετηθεί δημόσια και να αρνηθεί πως έχει φάκελο για την προσωπική ζωή του νεοεκλεγέντα Προέδρου, χαρακτηρίζοντας μέσω εκπροσώπου του Κρεμλίνου τις κατηγορίες προϊόν μιας «απόλυτης παραποίησης» που έχει στόχο να βλάψει τις διμερείς σχέσεις με την Ουάσιγκτον.

«Ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας»

Πέραν του ζητήματος της ρωσικής κυβερνοπειρατείας, ο κ. Τραμπ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι θα γίνει «ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός».

«Θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Είπα ότι θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Θεός. Το πιστεύω αληθινά», είπε ο κ. Τραμπ, απαριθμώντας διάφορους ομίλους -τη «Fiat/Chrysler», τη «Ford» κ.ά.- που έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ.

Ακόμη, ο κ. Τραμπ απείλησε για άλλη μια φορά ότι θα εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον όσων βιομηχανιών μεταφέρουν εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό.

Εξάλλου, ο κ. Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει την ηγεσία του ομίλου του στους γιους του και είπε χαρακτηριστικά πως παρότι προ ημερών του προτάθηκε μια προνομιακή συμφωνία, την απέρριψε. Ακόμη, υποσχέθηκε ότι όλα τα κέρδη των ξενοδοχείων του από ξένα κράτη θα τα δωρίζει στο δημόσιο ταμείο.

Τέλος, ο κ. Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία του σε βάρος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι «δημιούργησε» την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *