Η σημαντικότερη στιγμή των γηπέδων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ποιες νίκες, ποιες ήττες και ποιοι τίτλοι έχουν περισσότερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Η σπουδαιότερη στιγμή της αγωνιστικής, της σεζόν, των τελευταίων πολλών χρόνων στα κυπριακά γήπεδα ήταν η αστραπιαία ενέργεια του Βαλεντίνου Σιέλη στο 48’ του Σαββατιάτικου αγώνα της Ανόρθωσης με την ΑΕΛ.

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, μόλις είδε τον Καλουντζέροβιτς να πέφτει λιπόθυμος στο χορτάρι, μετά από μαρκάρισμα του Ζόρζε, έτρεξε και του έσωσε τη ζωή, κρατώντας τη γλώσσα του άτυχου συνάδελφου του και το στόμα του ανοικτό, μέχρι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο οι γιατροί για να τον συνεφέρουν.

«Oχι, δεν είμαι ήρωας, απλώς αντέδρασα ενστικτωδώς για να βοηθήσω ένα συνάνθρωπο και ανακουφίστηκα όταν άκουσα πως όλα ήταν εντάξει γιατί από το μυαλό μου πέρασαν τα χειρότερα», δήλωσε ο Βαλεντίνος Σιέλης σε ιστοσελίδες.

Η εξαίρετη πράξη του ποδοσφαιριστή της «Κυρίας» προκάλεσε τον θαυμασμό των φιλάθλων ανά το παγκύπριο. Διοικητικά στελέχη της ΑΕΛ επικοινώνησαν μαζί του και τον ευχαρίστησαν και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζήτησαν να του απονεμηθεί το βραβείο ήθους.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου από την πλευρά του, σκοπεύει να αναδείξει την ενέργεια του Σιέλη ως πρότυπο αθλητικού πνεύματος και επί της ευκαιρίας θα προβάλει την αναγκαιότητα για την ενημέρωση όλων σε θέματα πρώτων βοηθειών.

«Περαστικά στον Καλουντζέροβιτς, συγχαρητήρια στο Βαλεντίνο για το θάρρος και τη ψυχραιμία του. Για μας, αυτό είναι ποδόσφαιρο», αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των «κυανόλευκων» της Αμμοχώστου.

ΑΕΛ: «Βαλεντίνο σε ευχαριστούμε»

Την πρόταση όπως ο Βαλεντίνος Σιέλης να τιμηθεί με το βραβείο Hθους της χρονιάς κάνει η ΑΕΛ, όπως τονίζει στην ευχαριστήρια ανακοίνωση που εξέδωσε για τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, ο οποίος με την άμεση ενέργεια του να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Αντρεα Καλουτζέροβιτς, του έσωσε τη ζωή.

Η σχετική ανακοίνωση: «Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΛ, από τα βάθη της καρδιάς μας εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στο ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Βαλεντίνο Σιέλη.

Ο Βαλεντίνος στη φάση του τραυματισμού του Αντρέα Καλουτζέροβιτς, ενήργησε άμεσα και ενστικτωδώς και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή μας, με αποτέλεσμα να του σώσει την ζωή. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν το μεγαλείο της ανθρωπιάς και του αθλητισμού. Η υγεία των αθλητών και όλων μας είναι σημαντικότερη από το ίδιο το άθλημα και την κατάκτηση τίτλων.

Βαλεντίνο Σιέλη σε ευχαριστούμε και σε θαυμάζουμε. Ενα ευχαριστώ ίσως είναι πολύ λίγο για να ανταποδώσει τέτοιες ενέργειες. Προτείνουμε όπως ο Βαλεντίνος Σιέλης, να τιμηθεί με το βραβείο Ηθους της χρονιάς.

Το Σωματείο μας επιφυλάσσεται όπως, με τη πρώτη ευκαιρία, στο επόμενο μεταξύ μας παιχνίδι με την Ανόρθωση ή με την οποιαδήποτε άλλη πρώτη ευκαιρία να τιμήσει τον Βαλεντίνο Σιέλη για την ενέργεια του. Ευχαριστίες στο Βαλεντίνο Σιέλη, εκφράζει και η οικογένεια του Αντρέα Καλουτζέροβιτς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available