Η χορωδία του Παγκύπριου μας εισήγαγε στο πνεύμα των Χριστουγέννων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρά τις υψηλές για τη εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν υπάρχει πιο κατάλληλο «καμπανάκι» για να μας προειδοποιήσει για το ερχομό τους, από τη Χορωδία του Παγκύπριου, που για άλλη μια χρονιά παρουσίασε την Χριστουγεννιάτικη συναυλία της στο ναό της Αγίας Αικατερίνης, στην Αστόρια, μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο και παρουσία του Επισκόπου Ζήλων κ. Σεβαστιανού. Παρόντες επίσης ο πρόεδρος του Παγκυπρίου κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο κ. Νίκος Μούγιαρης, o κ. Κώστας Σφέντας, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, καθώς και η πρόεδρος της Atlantic Bank κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου.

Pancyprian-Choir-DSC_0951a.EtaImg
Μύρισε Χριστούγεννα λοιπόν με τις φωνές των μελών της Χορωδίας, με την συμμετοχή της σοπράνο Ολγα Ξανθοπούλου αλλά και για μια ακόμη φορά τα τρίγωνα των μικρών παιδιών που πλαισίωσαν και φέτος την χορωδία, βάζοντας τον σπόρο για τη δημιουργία παιδικού τμήματος.
Μέσα σε όλο αυτό το γιορτινό και χαρούμενο σκηνικό μυσταγωγίας ήρθε και η έκπληξη του Αϊ Βασίλη, που φορτωμένος με δώρα, διέκοψε το πρόγραμμα, μοίρασε δωράκια στα παιδιά και ενθουσίασε τους μεγάλους που προσπαθούσαν να βγάλουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ηταν λοιπόν, μια ολοκληρωμένη εικόνα των Χριστουγέννων και το ακροατήριο έφυγε, από την μια με την γεύση του μελομακάρονου στο στόμα και τα φρεσκοψημένα κουλουράκια, αφού μετά δόθηκε και δεξίωση αλλά και από τη άλλη με το μυαλό και την καρδιά γεμάτα από τις υπέροχες μελωδίες των Χριστουγεννιάτικων ύμνων, τόσο της βυζαντινής παράδοσης όσο και των γνωστών αμερικανικών τραγουδιών, που συγκινούν στο άκουσμά τους, άτομα κάθε ηλικίας.

Pancyprian-Choir-DSC_1003a.EtaImg
Για δεύτερη χρονιά τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο ταλαντούχος Φύτος Στρατής, ο οποίος και ετοίμασε ένα πρόγραμμα με ύμνους, τροπάρια και κλασικά τραγούδια ακόμα και επιπέδου ερμηνευτών όπερας, όπως το «Χαίρε Μαρία» (από το γνωστό Ave Maria), που παρουσίασε η Ολγα Ξανθοπούλου. Στο πιάνο συνόδευε ο Αλέξης Ιγνατίου, που ήρθε από το Οχάιο. Ενώ ερμηνείες «σόλο» έδωσαν ο Ανδρέας Μοδινός, η Αριάδνη Παναγοπούλου, ο Ιωνας Αρτεμάς και ο μικρός Μανόλης Λαμπράκης, που απέδωσε το τροπάριο της Γέννησης.
Μέσα σε διάστημα μιας περίπου ώρας το κοινό άκουσε «Κάλαντα της Κύπρου», «Κάλαντα Χριστουγέννων», «Χαίρε η γη», «Αγια Νύχτα» αλλά και τα πιο κλασικά «O Holy Night», «Gesus Bambino», «Petit Papa Noel» και «Feliz Navidad». Επίσης, ακούστηκαν το «Πάει ο Παλιός ο χρόνος», «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά», καθώς και το «Τρίγωνα Κάλαντα», με πραγματικά τρίγωνα που κτυπούσαν ρυθμικά τα εννιά μικρά παιδιά, τα νεότερα μέλη της χορωδίας.
Οι εναλλαγές μεταξύ των κλασικών τραγουδιών αλλά και ο απρόσμενος ερχομός του Αγιου Βασίλη (ο σκηνοθέτης Στέφανος Στεφάνου έπαιξε κάποιο ρόλο στο θέμα αυτό) έκανε την βραδιά ξεχωριστή και ενθουσίασε τους μικρούς θεατές που κλήθηκαν να πάρουν και δωράκια από τα χέρια του Αι- Βασίλη και ενώ η χορωδία περίμενε υπομονετικά να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της.

Pancyprian-Choir-DSC_0975a.EtaImg
Εκ μέρους των μελών της Χορωδίας το κοινό καλωσόρισε η κ. Ισμήνη Μιχαηλίδου, η οποία και ανακοίνωσε τη δημιουργία παιδικού τμήματος. Τον σπόρο για την δημιουργία του τμήματος έβαλαν 8 μικρά παιδιά. Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε το κοινό και όλους όσοι πρόσφεραν υλική και ηθική βοήθεια για την επιτυχία της συναυλίας.
Το 2016 η χορωδία θα γιορτάσει με σειρά εμφανίσεων τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της. Συνολικά η χορωδία του Παγκύπριου είχε στις τάξεις της πενήντα μέλη.
Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Παγκύπριου κ. Φίλιπ Κρίστοφερ υπενθύμισε γιατί δημιουργήθηκε ο Παγκύπριος και τόνισε ότι όλα τα τμήματα του Παγκύπριου συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου, την απελευθέρωση της Κύπρου. Ο κ. Κρίστοφερ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον διευθυντή της χορωδίας και όλα τα μέλη για τη συμβολή τους στην επιτυχία της βραδιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available