Η Disney επιβράβευσε δύο ομογενείς δασκάλες για σχολική παράσταση (βίντεο)

Οι μαθητές του δημόσιου σχολείου PS48 παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Αλάντιν» με χορογράφο την Μαρία Κοτσώνη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Του Μιχάλη Κακιά.

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Δύο ομογενείς δασκάλες στο δημόσιο σχολείο PS48 στην περιοχή Εμερσον Χιλ του Στάτεν Αϊλαντ, η Μαρία Κοτσώνη και η Κατερίνα Δαρείου, διακρίθηκαν από την εταιρεία Disney για τη θεατρική παράσταση «Αλάντιν» που οργάνωσαν και παρουσίασαν με τη συμμετοχή μαθητών με ειδικές ανάγκες την Πέμπτη 18 Μαϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Disney Musicals in Schools» της εταιρείας Disney στα δημόσια σχολεία με σκοπό την προώθηση και διδασκαλία του θεάτρου και των τεχνών. Το σχολείο PS48 βραβεύθηκε για την καλύτερη θεατρική παρουσίαση με την Μαρία Κοτσώνη ως υπεύθυνη χορογραφίας και την Κατερίνα Δαρείου ως υπεύθυνη παραγωγής μαζί και με μία ομάδα δασκάλων.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς

Σε δηλώσεις της στον «Εθνικό Κήρυκα» η Μαρία Κοτσώνη, λογοθεραπεύτρια, ανέφερε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση καθώς στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 90 δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που κάνει τη βράβευση ακόμη πιο σημαντική», τόνισε, «είναι ότι όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, σύνδρομο Ντάουν, αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες. Η χαρά που έδωσε σε αυτά τα παιδιά η όλη προσπάθεια είναι απερίγραπτη και αξίζει όλα τα βραβεία του κόσμου.

Η δασκάλα λογοθεραπεύτρια, Μαρία Κοτσώνη με ομάδα μαθητών που συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση «Αλάντιν» και απέσπασαν βραβείο από την Ντίσνεϊ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Ολοι μας εργαστήκαμε εθελοντικά και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κάναμε τόσες πολλές πρόβες και σήμερα που παρουσίασαν την παράσταση μπροστά σε γονείς και συγγενείς ήταν γι’ αυτούς μία μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα την θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στην εταιρεία Disney για την στήριξη και προώθηση του μαθήματος Καλών Τεχνών και για την ευαισθητοποίηση που δείχνουν στους μαθητές με ειδικές ανάγκες».

Τέλος, η υποδιευθύντρια του σχολείου Μαρία Ντινένι συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και ευχαρίστησε τους δασκάλους για το έργο που επιτελούν και την αφοσίωση τους.

Οι μαθητές του δημόσιου σχολείου PS48 παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Αλάντιν» με χορογράφο την Μαρία Κοτσώνη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *