Η Turkish Airlines για τις αναταράξεις στην πτήση ΤΚ 01, Κωνσταντινούπολη – Νέα Υόρκη

Φωτογραφία αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ.

ΑΘΗΝΑ. Η Turkish Airlines, σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει ότι η πτήση με αριθμό TK01 Κωνσταντινούπολη – Νέα Υόρκη αντιμετώπισε ασυνήθιστες αναταράξεις, 40 λεπτά περίπου πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, το Σάββατο.

Σύμφωνα με την τουρκική αεροπορική εταιρεία:

«Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777, το οποίο είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη με 326 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο στις 5.35 μ.μ. το Σάββατο, μετά τις αναταράξεις.

28 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, που είχαν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς, μεταφέρθηκαν για έλεγχο στο νοσοκομείο αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης.

Οι 18 τραυματίες επιβάτες πήραν εξιτήριο αφού αντιμετωπίστηκαν τα ελαφρά τραύματά τους ενώ οι υπόλοιποι 10 παρέμειναν για προληπτική παρακολούθηση.

Η Turkish Airlines, η αεροπορική εταιρεία της οποίας η κορυφαία προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών, εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές περιστατικό και παρακολουθεί στενά την κατάσταση υγείας των τραυματιών επιβατών, παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για την εξυπηρέτησή τους.

Δεδομένου ότι, κατά τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν διαπιστώθηκε τεχνική βλάβη, το αεροσκάφος με κωδικό TC-JJG, το οποίο εκτέθηκε στις απρόβλεπτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναχώρησε εγκαίρως από το αεροδρόμιο JFK για την τακτική πτήση μεταξύ της Νέας Υόρκης (JFK) και της Κωνσταντινούπολης (IST)».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available