Η VW παρουσιάζει στην Αυστρία το νέο Touareg

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Volkswagen παρουσίασε στην Αυστρία το νέο Touareg. Το καινούργιο μοντέλο είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις SUV της γερμανικής μάρκας και τοποθετείται στη κορυφή της γκάμας. Σε αντίθεση με το απερχόμενο μοντέλο, η νέα γενιά είναι εμφανώς φαρδύτερη και μακρύτερη, όντας όμως χαμηλότερη.

Οι διαστάσεις είναι: 4,878μ. μήκος (+77χλστ.), 1,984μ. πλάτος (+44χλστ.), και 1,702μ. ύψος (-7χλστ.). Η αύξηση του πλάτους και του μήκους, σε συνδυασμό και με την ελαφρά μείωση του ύψους, είχαν σαν αποτέλεσμα την αισθητή τόνωση του δυναμισμού στις αναλογίες του αμαξώματος.

Η μάρκα εξόπλισε το νέο μοντέλο με ότι καλύτερο διαθέτει στα εργαστήρια της. Το πρόγραμμα σχεδίασης και εξέλιξης του νέου SUV, εκπονήθηκε από ειδικευμένη ομάδα σχεδιαστών και τεχνικών.

Στο τεχνολογικό υπόβαθρο ξεχωρίζει η παρουσία του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων με την ονομασία Innovision Cockpit.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (ψηφιακό ταμπλό με οθόνη 12 ιντσών) και το σύστημα infotainment Discover Premium (με οθόνη 15 ιντσών), συνδυάζονται έτσι ώστε να προσφέρουν όλες τις λειτουργίες πληροφόρησης, επικοινωνίας και χειρισμών, με τρόπο ώστε να καταργούν ουσιαστικά τα συμβατικά πλήκτρα και τους διακόπτες.

Με το Innovision Cockpit ο οδηγός, ελέγχει και χειρίζεται τα πάντα διαισθητικά, έχοντας ταυτόχρονα και απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το Touareg ενσωματώνει τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς και άνεσης, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Volkswagen.

Στις τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα όπως: το ‘Night Vision’ (αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι), το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας ‘Roadwork Lane Assist’ (ημιαυτόματος έλεγχος του τιμονιού και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη επιτάχυνση ή επιβράδυνση μέχρι τα 60χλμ.), το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας ‘Front Cross Traffic Assist’ (αναγνωρίζει οχήματα που διασταυρώνονται με την πορεία του Touareg), το ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης (κάνει το χειρισμό του Touareg να μοιάζει με ενός μικρομεσαίου μοντέλου), τις νέες αντιστρεπτικές ράβδους με ηλεκτρομηχανικό έλεγχο, τους νέου τύπου προβολείς ‘IQ.Light – LED matrix’ (με ενεργό έλεγχο, εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας με τη βοήθεια κάμερας), καθώς και την οθόνη ‘Head-up Display’ με προβολή των πληροφοριών οδήγησης στο παρμπρίζ.

Αρχικά, στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο θα διατίθεται με δύο κινητήρες V6 ντίζελ ισχύος 231 και 286 ίππων. Αργότερα θα ακολουθήσουν και εκδόσεις με κινητήρα V6 βενζίνης (340 ίππων) και V8 turbodiesel (421 ίππων). Η Volkswagen πρόκειται να προσφέρει το Touareg με ένα νέο plug-in υβριδικό κινητήρα συνολικής ισχύος 367 ίππων, έκδοση που θα διατίθεται αρχικά στην αγορά της Κίνας. Η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του υβριδικού Touareg στην ευρωπαϊκή αγορά δεν είναι ακόμα γνωστή.

Το νέο VW Touareg αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σπύρος Ρέκκας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available