Θέατρο του παραλόγου

(AP Photo/Thanassis Stavrakis, FILE)

Οι μολότοφ, παρά το ωραίο αυτό ρώσικο όνομα που έχουν (εν τω μεταξύ κάθε τι ρώσικο στην Ελλάδα ασκεί μια περίεργη γοητεία), δεν παύουν να είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Κατασκευάζονται για να καίνε αντικείμενα, ανθρώπους κτλ.

Δεν είναι παιχνιδάκι. Για κάποιους (σχήμα λόγου το «κάποιους», το ορθόν είναι το «πολλούς») στον ΣΥΡΙΖΑ οι μολότοφ είναι παιχνίδι.

Ο ίδιος ο Αλέξης πριν από μερικούς μήνες στη Βουλή, ενώ βρισκόταν στο βήμα, σε παρατήρηση που έγινε από κάποιον βουλευτή της αντιπολίτευσης (νομίζω ήταν ο Κώστας Τζαβάρας της Νέας Δημοκρατίας) είπε:

«Και τι κακό έχουν οι μολότοφ; Αρκεί να βρίσκεσαι στη σωστή πλευρά όταν πέφτουν». Προφανώς οι τρεις άνθρωποι (συν το αγέννητο παιδάκι) που έχασαν τη ζωή τους στην Marfin τον Μάιο του 2010 βρίσκονταν στην λάθος πλευρά όταν έπεφταν οι μολότοφ. Ο Γιώργος ο Κυρίτσης δε (με άρθρο ανάμεσα από το όνομα και το επώνυμο για να ακολουθούμε και τους συριζαϊκούς κανόνες γραμματικής και συντακτικού) πήγε ένα βήμα πιο πέρα και είπε ότι «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ τα τελευταία τριάντα χρόνια».

Οι άνθρωποι αυτοί υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν για να νομοθετούν, να τηρούν πρώτοι απ’ όλους τους νόμους, και γενικά να είναι παραδείγματα για τους υπόλοιπους. Δυστυχώς, πέρα από το γεγονός ότι δεν φαίνεται να κάνουν τίποτα από τα παραπάνω (κατά κυριολεξία), προσβάλλουν τη μνήμη νεκρών και επιδίδονται και σε ένα θέατρο του παραλόγου. Κάποτε όμως, ακόμα και οι χειρότερες παραστάσεις τελειώνουν.

• Προεδρικά τουίτς

«… Εάν, σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το Κογκρέσο θελήσει να επικαιροποιήσει το νόμο, θα υποστηρίξω αυτές τις προσπάθειες, αλλά το θέμα των ημερών είναι η συνοριακή ασφάλεια και το έγκλημα!!! Μην ψηφίσετε με την Πελόζι!» ανέφερε σε tweet ο πρόεδρος Τραμπ, για την επικείμενη ψηφοφορία στη Γερουσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available