Θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον, δηλώνει ο Μπάιντεν (βίντεο)

Φωτογραφία αρχείου του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Cruisers», στο Σίμαν Οχάιο (AP Photo/Carolyn Kaster, File).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν δήλωσε ότι θα είναι πιο προσεκτικός και θα κρατά τις αποστάσεις, μετά τα όσα του καταλόγισαν τέσσερις γυναίκες σχετικά με χειρονομίες που τις έφεραν σε δύσκολη θέση.

Οπως γράφει η «New York Times», για πέντε ημέρες ο κ. Μπάιντεν παρέμενε στη σκιά, ενώ οι τέσσερις γυναίκες βγήκαν μπροστά λέγοντας ότι αισθάνθηκαν άσχημα με τον τρόπο που τις άγγιζε. Ο πρώην αντιπρόεδρος εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις, μέσω εκπροσώπου, αλλά σε καμία από αυτές δεν έκανε την αυτοκριτική του ή ότι είχε κατανοήσει την ενόχληση που είχε προκαλέσει.

Την Τετάρτη, όμως, ο κ. Μπάιντεν αποφάσισε να μιλήσει προσωπικά για το θέμα – και το μέλλον του ως πιθανού προεδρικού υποψηφίου. Αλλά και τώρα το προσέγγισε με ασυνήθιστο τρόπο. Εδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε σπίτι του υποσχόμενος να κρατά αποστάσεις και να είναι πιο προσεκτικός.

«Τα κοινωνικά πρότυπα αλλάζουν. Το κατανοώ και άκουσα τι λένε αυτές οι γυναίκες. Η πολιτική για μένα ήταν πάντα η οικοδόμηση σχέσεων, αλλά θα γίνω πιο προσεκτικός στο σεβασμό του προσωπικού χώρου στο μέλλον. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη και θα την αναλάβω», έγραψε σ’ ένα tweet που συνόδευε το βίντεο.

Στο δε βίντεο έλεγε: «Στην καριέρα μου πάντα προσπαθούσα να κάνω μία ανθρώπινη σύνδεση – είναι υποχρέωσή μου, νομίζω», είπε ο κ. Μπάιντεν καθισμένος σε καναπέ με τα πόδια σταυρωμένα.

«Προβαίνω σε χειραψίες, αγκαλιάζω ανθρώπων αρπάζω άνδρες και γυναίκες από τους ώμους και λέω ‘μπορείς να το κάνεις’».

Εσπευσε όμως να προσθέσει: «Τα κοινωνικά πρότυπα αρχίζουν να αλλάζουν, μεταβλήθηκαν, και τα όρια του προσωπικού χώρου έχουν επαναπροσδιορισθεί και το αντιλαμβάνομαι. Το κατανοώ. Ακούω τι λένε».

Το 2λεπτο βίντεο αντιστοιχούσε σε σιωπηρή αποδοχή από τον 76χρονο Μπάιντεν και τους βοηθούς του ότι έπρεπε να αναλάβουν περισσότερες ενέργειες από ό,τι είχαν από την Παρασκευή, όταν η πρώην βουλευτής από την Νεβάδα, Λούσι Φλόρες (Lucy Flores), δημοσίευσε ένα κείμενο με το οποίο περιέγραψε ότι ο κ. Μπάιντεν την είχε αγγίξει ακατάλληλα και την φίλησε στο κεφάλι το 2014.

Την Τρίτη, δύο ακόμη γυναίκες δήλωσαν στη «New York Times» ότι τα αγγίγματα του πρώην αντιπροέδρου τους έκαναν να νιώθουν άβολα.

Αν και ο κ. Μπάιντεν απέφυγε να πει στο βίντεο αν θα κατέβει υποψήφιος, εν τούτοις άφησε να εννοηθεί ότι έχει πάρει ήδη την απόφασή του. Αρχισε το βίντεο λέγοντας «φίλοι, τον ερχόμενο μήνα αναμένω να σας μιλήσω για μία σειρά θεμάτων και πάντα θα είμαι ειλικρινής μαζί σας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available