Θα τα διαλύσουν όλα

Ο ιερέας Ιωάννης Κέτσαμ, ο οποίος αφόρισε την ταμία Παρασκευή Γαλάνη. Φωτογραφία: Facebook.

Ηταν και τούτο από τα ανήκουστα που έγινε στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, στην οποία ο ιερέας της π. Ιωάννης Κέτσαμ (Ketchum), θεώρησε σκόπιμο να αφορίσει (excommunicate)  «επί ανυπακοή στην Εκκλησιαστική Αρχή, τον ιερέα της ενορίας» την κυρία Παρασκευή Γαλάνη, ταμία του συμβουλίου.

Η κυρία Γαλάνη, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» είναι σύζυγος του κ. Ιωάννη Γαλάνη, πρώην ύπατου προέδρου της AHEPA. Κι αυτό το ανίερο και τραγελαφικό έγινε στην ενορία που είχε γίνει το σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από τον τότε ιερέα της, Δημήτριο Ντόκο από Τραστ ενορίτισσας.

Ο ιερέας Κέτσαμ απαγορεύει στην κυρία Γαλάνη «να προσέλθει στο Αγιο Ποτήριο να κοινωνήσει επί ένα μήνα, να επιδείξει μετάνοια και να ζητήσει συγχώρεση από τον Κύριο». Κι έτσι διαλύθηκε το συμβούλιο αφού 9 άτομα παραιτήθηκαν.

Είναι κάτι τέτοιες καταστάσεις που διαλύουν κυριολεκτικά τις κοινότητες. Το Σικάγο φαίνεται να πρωτοστατεί και πάλι σε προκλητικότητα και έλλειψη ηγεσίας. Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος είναι πια σε άλλο επίπεδο, ενώ κουμάντο κάνει ο Μωκησσού Δημήτριος, ο οποίος ουσιαστικά είναι βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και υπηρετεί ως πρωτοσύγκελος κατ’ ανάθεση στο Σικάγο.

Αραγε ο Αρχιεπίσκοπος εγκρίνει τέτοιες αφοριστικές καταστάσεις; Αν δεν κάνει κάτι και σ’ αυτή την περίπτωση είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος και θα δικαιώσει εκείνους οι οποίοι εδώ, στην Ελλάδα και στο Φανάρι, λέγουν ότι διαλύεται το σύμπαν.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *