Απεβίωσε 45χρονος ομογενής – Επασχε από την επάρατη νόσο

Ο αείμνηστος Σπύρος Κατέχης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην παροικία των Ερεικουσίων της Αμερικής ο πρόωρος θάνατος του 45χρονου Σπύρου Κατέχη.

Ο εκλιπών προ μερικών μηνών διεγνώσθη ότι έπασχε από την επάρατη νόσο και αγωνίστηκε όσο ελάχιστοι για να κρατηθεί στη ζωή. Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, τους γονείς του και τα αδέλφια του.

Η σορός του το απόγευμα του Σαββάτου από τις 2-5 μ.μ. και της Κυριακής από τις 6-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Αποστολόπουλος στη διεύθυνση 5044 Broadway στις 244 Street, στη Νέα Υόρκη, ενώ η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας (10 π.μ.) στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, 1547 NicholasAve στο Ουάσινγκτον Χάιτς στο Μανχάταν.

Ο πρόωρος θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Ανέτ Κατέχη, τα παιδιά του Αθηνά Κατέχη και Γκαμπριέλα (Gabrielle) Κατέχη, τον εγγονό Ζαχαρία (Zachary), τους γονείς Βασίλειο και Χρυσούλα Κατέχη, τον αδελφό Ιωάννη Κατέχη, τους θείους και θείες Νικόλαο και Αναστασία Κατέχη, Νικόλαο και Ελευθερία Ρούσση, Λάμπρο και Ευδοκία Τσιάνα, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ, στο Μόντρεαλ του Καναδά και στην Ελλάδα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Μπρονξ ενώ οι γονείς του Βασίλειος και Χρυσούλα το γένος Ρούσση κατάγονται από την Ερείκουσα και από την Εύβοια, αντίστοιχα.

Ο πατέρας του ήρθε στο Μόντρεαλ το 1963 όπου τρία χρόνια αργότερα γνώρισε την σύζυγό του Χρυσούλα. Παντρεύτηκαν το 1966 και έναν χρόνο μετά απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Ιωάννη. Το 1970 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Μπρονξ όπου απέκτησαν τον Σπύρο.

Μεγάλωσαν τα παιδιά τους με την αγάπη για την Ερείκουσα και για την Ομογένεια. Ο εκλιπών λάτρευε το ποδόσφαιρο και όπως ανέφεραν οι συνομήλικοί του ήταν δεινός ποδοσφαιριστής. Στα νεανικά του χρόνια έπαιζε με την ποδοσφαιρική ομάδα Δόξα.

Ο εκλιπών εργαζόταν στο Μανχάταν θυρωρός και ήταν νυμφευμένος με την Ανέτ με την οποία απέκτησαν δύο κορίτσια την Αθηνά που σπουδάζει νοσοκόμα και την Γκαβριέλα. Μια από τις μεγαλύτερες αγάπες του Σπύρου Κατέχη ήταν ο εγγονός του ο Ζαχαρίας, στον οποίο είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *