Ιός «χτύπησε» ομογενειακό ντάινερ στο Μαμάρονεκ της ΝΥ

Τo «Mamaronecck Diner & Pizza». Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κλειστό παρέμενε μέχρι και την Δευτέρα το μεσημέρι το ομογενειακό εστιατόριο στο Μαμάρονεκ, της Κομητείας Γουέστσεστερ, στην Νέα Υόρκη έπειτα από ιό (Norovirus) που έπληξε τόσο δύο πελάτες, όσο και σχεδόν το μισό προσωπικό.

Ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Mamaroneck Diner & Pizza», το οποίο λειτουργεί για δεκαετίες, είναι ο Γρηγόρης Κατσαρός (Greg Katsaros), και είναι ο ίδιος που ανακοίνωσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πως η επιχείρησή του θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε εντός του καταστήματος.

«Αποφασίσαμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση με ιδιαίτερη προσοχή και να διατηρήσουμε το ντάινερ κλειστό μέχρι και τη Δευτέρα, ώστε να είμαστε 100% σίγουροι πως η επιχείρησή μας είναι καθαρή. Οι υπάλληλοί μας πήραν τρεις μέρες άδεια και παραμένουμε πλήρως έτοιμοι να παρέχουμε τις ίδιες ξεχωριστές υπηρεσίες τις οποίες απολαμβάνει η κοινότητά μας εδώ και 40 χρόνια», έγραψε το «Mamaroneck Diner & Pizza» στη σελίδα του στο Facebook.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Την Κυριακή το βράδυ, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του Γουέστσεστερ δήλωσε πως παρέμενε αμφίβολο αν το κατάστημα θα άνοιγε τη Δευτέρα, καθώς μόνο οι μισοί υπάλληλοι είχαν κριθεί απολύτως υγιείς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «lohud.com».

Προσωπικό του τοπικού υπουργείου αναμενόταν να επισκεφθεί τη Δευτέρα το κατάστημα για να κρίνει αν μπορεί να λειτουργήσει μέσα στην ίδια μέρα, αναφέρει το «NBC New York».

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ντάινερ, «mdiner.com», 25 χρόνια πριν ο Γιώργος Κατσαρός (George Katsaros) αγόρασε το «Mamaroneck Inn» μαζί με τον αδερφό του. Μια μεγάλη ανακαίνιση της επιχείρησης έλαβε χώρα το 1994, τη στιγμή που ο γιος του Τζορτζ, o Γκρεγκ, αναλάμβανε επικεφαλής στην κουζίνα του.

Ο Γκρεγκ, απόφοιτος του «New York Restaurant School», σύντομα πραγματοποίησε αλλαγές και στο μενού, συμπεριλαμβάνοντας την πίτσα την οποία έφτιαχνε σε αυθεντικό πετρόχτιστο φούρνο. Με την νέα ανακαίνιση το 2005, πλέον το ντάινερ περιγραφόταν από τους πελάτες του ως «κομψό, σύγχρονο και υψηλής κλάσης», όπως λέει η Λιάνα, αδερφή του Γκρεγκ.

Μία από τις βασικές αρχές του Γκρεγκ είναι να παρέχει μια φιλική και άνετη ατμόσφαιρα για τους πελάτες του. «Θέλω οι πελάτες να μας γνωρίζουν με τα ονόματά μας», καθώς δημιουργεί μια άνεση στην επαφή την οποία δεν συναντάς σε πολλά εστιατόρια, αναφέρει ο ίδιος.

Η κύρια διαφορά του ομογενειακού αυτού εστιατορίου με πολλά ντάινερ είναι πως προσφέρει φαγητά που συναντά κανείς μόνο σε εστιατόρια, καθώς τα πιάτα του μενού ετοιμάζονται και φτιάχνονται με ιδιαίτερη κομψότητα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ντάινερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available