Κάλεσμα ενότητας από ΑΗΕΡΑ προς όφελος των πυρόπληκτων

Ο κυβερνήτης Ευρώπης «Sons of Pericles», Δημήτρης Ράπτης, ο πρόεδρος Τζορτζ Λούκας και ο κυβερνήτης AHEPA Hellas, Ευστάθιος Κεφαλίδης. Φωτογραφία: «EΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η ΑΗΕΡΑ θα στείλει επίσημη πρόσκληση σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις προκειμένου να τις ενημερώσει για την έρευνα που έκανε στην Ελλάδα σχετικά με το πυρόπληκτο Μάτι και από κοινού να συνεννοηθούν για την πιο αποτελεσματική τους δράση.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, κ. Τζορτζ Λούκας, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» και αναφερόμενος στο έκτακτο ταξίδι του στην Ελλάδα, μαζί με τον γενικό διευθυντή Βασίλη Μωσαϊδη, είπε ότι «ένας από τους στόχους που θέλαμε να πετύχουμε, και παρά το γεγονός πως δεν υπήρχαν πρωτοσέλιδα στην Αμερική γι’ αυτή τη χειρότερη φωτιά στην Ιστορία της Ευρώπης, αυτή είναι η πρώτη μας σκέψη και το πρώτο μας συναίσθημα. Θέλαμε να δείξουμε στην Ελλάδα και στη Διασπορά ότι είμαστε δίπλα στα θύματα και ο καλύτερος τρόπος ήταν να βρεθούμε εδώ δίπλα τους. Και, δεύτερον, να ενημερώσουμε την οικογένεια της ΑΗΕΡΑ και όλη τη Διασπορά για τα αποτελέσματα των ερευνών μας και πώς να βοηθήσουμε ειδικότερα».
«Αμέσως μόλις γυρίσουμε θα στείλουμε επίσημη πρόσκληση σε όλους τους οργανισμούς των αποδήμων, από ΑΗΙ, Ομοσπονδίες, Κρήτες, Κυπρίους και σε κάθε οργανισμό που έχει ενεργή δράση, κ.λπ. να τους ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των ερευνών μας έτσι ώστε ενωμένοι να εργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε την ενότητα και αυτή είναι η ευκαιρία να το κάνουμε…», τόνισε ο κ. Λούκας.

Ερωτηθείς πότε ελήφθη η απόφαση γι’ αυτό το έκτακτο ταξίδι, ανέφερε ότι «αμέσως μετά το ανώτατο συνέδριο ελήφθη η απόφαση λόγω της φονικής πυρκαγιάς. Αρχικά ήταν να έρθουμε άμεσα εμείς, αλλά σκεφτήκαμε ότι έχουμε 30 τμήματα της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα και έπρεπε να τους δώσουμε την πρωτοβουλία ώστε να δείξουμε πώς δουλεύει η Διασπορά. Αναθέσαμε στον κυβερνήτη της ΑΗΕΡΑ Ελλάς-Περιφέρεια 25 κ. Στάθη Κεφαλίδη να κάνει την έρευνα για τις φωτιές σαν να είμαστε εμείς παρόντες, και να προετοιμάσει τον ερχομό μας. Θα ερχόμασταν για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς μας ζητήθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη να γίνουμε εμείς οι πρέσβεις και να παρουσιάσουμε στους Αμερικανούς επιχειρηματίες την Ελλάδα και να τους κάνουμε να αισθανθούν οικεία ώστε να επενδύσουν εδώ ή να καλέσουν Ελληνες να επενδύσουν στις ΗΠΑ. Ετσι, συνδυαστικά, ήρθαμε πρώτα Αθήνα όπου με την ευκαιρία είχαμε και μερικές επαφές, όπως με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και κάνα δυο υπουργούς».

Στη συνάντηση με Ρένα Δούρου μετείχαν και ο Τζορτζ Λούκας, ο πρόεδρος ΑΗΕΡΑ Καναδά Χρήστος Αργυρίου, ο Βασίλης Μωσαϊδης, ο κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ευρώπης Φάνος Πιτιρής, ο Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο γραμματέας ΑΗΕΡΑ Hellas, Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Δημήτρης Ράπτης.

Οσο για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (σ.σ. η πτέρυγα ΑΗΕΡΑ βρίσκεται πάντα στα ενδιαφέροντα της οργάνωσης), ο ύπατος πρόεδρος ανάφερε ότι «εντυπωσιάστηκα με το Νοσοκομείο και με το πώς περιποιούνται τους εγκαυματίες, αν και δεν έχουν τμήμα εγκαυμάτων. Κι όμως από τους -αν δεν κάνω λάθος- 80 που νοσηλεύτηκαν συνολικά, μόνον έξι παρέπεμψαν σε άλλο Νοσοκομείο. Και έχουν απομείνει 14 νοσηλευόμενοι με δύο στην Εντατική. Ως φαρμακοποιός και δικηγόρος έχω μεγάλη εμπειρία σε ιατρικές υποθέσεις και πρέπει να πω ότι έχουν κάνει (στον ‘Ευαγγελισμό’) εξαιρετική δουλειά. Συγκινήθηκα πράγματι. Μιλήσαμε και με ασθενείς που είναι ευγνώμονες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης και για μας ήταν συγκινητικό γιατί μας υποδέχθηκαν όλοι εκεί με πολλή αγάπη και μας ευχαρίστησαν επειδή ενδιαφερόμαστε και μάλιστα δάκρυσαν. Ετσι μπορώ να πω ότι ήταν μία συγκινητική εμπειρία».

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι μία ημέρα μετά τις συναντήσεις που είχαν με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ, την Πέμπτη είχαν συνάντηση εργασίας με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, στα γραφεία της Περιφέρειας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να εξειδικευτούν κοινές πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων αναγκών των πυρόπληκτων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ανάγκη εμβάθυνσης των πρωτοβουλιών που συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου, ενώ στοιχειοθετήθηκε το πλαίσιο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε σχέση με τα ζητήματα που θέτει η επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available